Credința deasupra rațiunii și sufletul

608.03Întrebare: Ce este credința deasupra rațiunii?

Răspuns:  Conceptul credință deasupra rațiunii se referă la faptul că urc deasupra naturii mele și intru într-o stare în care mă aflu în Creator, care este opus stării în care mă aflu astăzi.

Creatorul este atributul dăruirii, atributul conexiunii generale, al iubirii generale. Inițial nu am acest atribut, dar dacă îl pot crea cumva în interiorul meu, îl compun și îl dezvălui, acesta va fi deasupra naturii mele egoiste actuale și va fi numit credință deasupra rațiunii.

Rațiunea se referă la ceea ce se întâmplă în natura mea, în ego, în înțelegerea și sentimentele mele. Când mă ridic deasupra ei, dorind să acţionez într-o manieră opusă, voi fi în atributul opus rațiunii, în credință deasupra rațiunii. Opus nu înseamnă în contrast cu ceva.

În general vorbind, există multe discrepanțe în simpla noastră înțelegere a vieții, pe care trebuie să le ocolim mai întâi și apoi să încercăm să le simțim, deoarece credința deasupra rațiunii provine din sentimentul că există o stare precum lumea superioară, ca o ascensiune deasupra ta, ca o viață de dragul dăruirii și doriți să dobândiți această stare.

Când apare o astfel de mișcare interioară într-o persoană, ea începe să se pregătească pentru ieșirea din sclavia ego-ului. Acest lucru se datorează faptului că o forță numită lumina superioară înconjurătoare operează asupra lui pentru o anumită perioadă lungă de timp. Această forță a fost invitată de dorința unei persoane și de acțiunile sale pentru a se schimba pe sine; deși intenția lor interioară este egoistă, scopul lor este altruist

Dacă o persoană primește un astfel de impuls din munca sa în grup, în timp ce studiază înțelepciunea Cabalei și, ca rezultat, dorește să dobândească o forță suplimentară, un atribut care nu este fizic, acesta se creează treptat și se dezvoltă în interiorul său, la fel ca un embrion într-un pântec. Atunci acest atribut, credința mai presus de rațiune, se naște și începe să existe cu o viață proprie și se numește suflet.

În termeni cabalişti, o persoană aderă la Bina și este aparent detașată de Malchut. Acesta este motivul pentru care credința deasupra rațiunii este atributul lui Bina care depășește atributul lui Malchut, sau atributul de dăruire care este implementat deasupra atributului de a primi, sau dorința de a dărui deasupra dorinței de a primi.

The structure of the general soul is based on this principle, and it is according to this principle that we exist in the spiritual world. We need to build it inside us. Until then none of us has a soul, but only a corporeal body that is not even mentioned in the wisdom of Kabbalah. According to the wisdom of Kabbalah, the concept of body refers to our egoistic desire to receive and to enjoy, which exists inside us and is not related to the corporeal body in any way..

Structura sufletului general se bazează pe acest principiu și în conformitate cu acest principiu existăm în lumea spirituală. Trebuie să-l construim în noi. Până atunci niciunul dintre noi nu are suflet, ci doar un corp corporal care nici măcar nu este menționat în înțelepciunea Cabalei. Conform înțelepciunii Cabalei, conceptul de corp se referă la dorința noastră egoistă de a primi și de a ne bucura, care există în interiorul nostru și nu are legătură cu corpul corporal în niciun fel.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 23.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: