Credința în lumea viitoare face viața mai ușoară?

Întrebare:  Dacă toată lumea ar spune că sufletul este cel mai important lucru, iar corpul nu este nimic, oamenii ar avea probabil o atitudine diferită față de moarte?

Răspuns:  Nu există nici o îndoială.

Întrebare: De ce nu?

Răspuns:  În primul rând, pentru că nimeni din populația generală nu simte acest lucru, iar în al doilea rând, este anti-egoist. Până la urmă, dacă acest lucru este îndreptat împotriva egoismului, atunci cine vrea să lucreze împotriva lui?

Aici este necesar să ne gândim, să depunem eforturi, să acționăm cumva, să organizăm ceva. Ce voi primi din asta? Nimic pe lumea asta: nu mâncare, nu sex, nu familie, nu faimă, nu cunoștințe.

Întrebare:  Probabil este mai ușor pentru o persoană să trăiască cu ceea ce este gândit în religii despre existența unei lumi viitoare. Dar cât de mult speranţa că există ceva undeva, îmbunătățeşte psihologic viața unei persoane?

Răspuns:  Astăzi, pentru a îmbunătăți psihologic viața unei persoane, nu este nevoie să fii religios.

Vedem că religiile se estompează treptat. Recent, au apărut o mulțime de oameni care nu sunt religioși și care disprețuiesc diferitele credințe ale oamenilor, deoarece religiile nu răspund în mod specific întrebărilor noastre.

Dacă o persoană trebuie să transforme puțin această viață, are Hollywood, Internetul sau altceva. Este suficient pentru el. El va crea pentru el, însuși orice lume iluzorie.

Ce există după moarte? Nimeni nu știe. Prin urmare, o persoană nu mai crede în acest lucru. Ego-ul său a depășit aceste povești și nu mai poate crede, cu atât mai puțin să-şi sacrifice timpul și intelectul său.

Din KabTV –  „Bazele Cabalei” 11/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed