Cu bucurie

Este scris în Cartea Zohar, „VaYechi” 116-117: „Divinitatea este prezentă numai într-un loc întreg, nu într-un loc cu lipsă, într-un loc cu fisuri sau într-un loc de tristețe, ci într-un loc potrivit – un loc al bucuriei.”
„Slujiți Domnului cu bucurie; veniți înaintea Lui cu cântări. „Nu există nicio slujire a Creatorului, dacă nu este î
n bucurie”.

Trebuie să ne amintim cu atenție aceste cuvinte. O persoană tristă nu poate dezvălui Creatorul, nu se poate conecta cu prietenii. Este imposibil! Numai în bucurie, cineva poate realiza conexiunea și unitatea.

Tot ceea ce duce la unitate și la umplerea cu lumină, în sine, provoacă bucurie. Este, de asemenea, necesar să abordăm totul cu bucurie. La urma urmei, „Bucuria este o reflectare a faptelor bune”, conexiunea, în care lumina vine și o umple.

În viața de zi cu zi se întâmplă la fel; când întâlnim pe cineva pe care-l iubim, nu plângem și nu jelim. Numai dacă urâm și nu putem ȋndura ceva, suntem îndurerați și suferim. Prin urmare, verificarea corectitudinii acțiunilor noastre este foarte simplă: există în noi, bucurie?

Desigur, acesta nu este singurul criteriu, deoarece poți să faci și o crimă și să te bucuri, în mod vicios. Bucuria, totuși, este un semn necesar pentru o muncă spirituală corespunzătoare. Dacă mă bucur, înseamnă că am îndeplinit deja una dintre condițiile pentru a găsi calea cea bună.

Faptele bune provoacă bucurie chiar și atunci când nu vă așteptați. Dacă am ajutat o ființă creată să avanseze în corectare, atunci trebuie să existe bucurie. Ca și în cazul fricțiunii a două obiecte, apare în mod inevitabil căldura, așa este o acțiune corectă, corectând creația, întotdeauna este însoțită de bucurie. Aceasta este o consecință obligatorie.

Prin urmare, este necesar să începeți acțiunea corectării cu bucurie și apoi verificați dacă a contribuit cu adevărat la corectare, dacă a provocat bucurie. Adică, bucuria ar trebui să fie atât la intrare, cât și la ieșire.

Aceeași verificare este valabilă pentru un grup, un grup de zece. Întotdeauna trebuie să verificăm dacă lucrul cu prietenii ne face fericiți. Este scris că „Tora aduce bucurie.” Dacă acționăm spre corectare, atunci trebuie să fim fericiți. Bucuria va radia din faptele noastre bune.

Este necesar să încercăm să menținem în mod constant o astfel de bucurie interioară, de a fi într-o lume bună, în care numai puterea Creatorului, binele și Creatorul binelui, guvernează. Creatorul vrea ca toate creaturile să fie bucuroase și fericite, iar toate greşelile sunt rezultatul lenei noastre, a refuzului de a ne face munca. Dar, în realitate, lumea ar trebui să fie plină de bucurie, căldură și iubire.

Din lecția 7 a Convenţiei Mondiale de Cabala – “Ziua a doua” – 2/20/19, „Serviți Creatorul cu bucurie”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: