Cu cât mai aproape de bucurie, cu atât mai aproape de Creator

Este scris: „Serviți Creatorul cu bucurie”. Dacă nu există bucurie, este un semn că nu suntem în spiritualitate. Eliberarea este imposibilă fără bucurie. Este scris în Cartea Zohar că „Shechina este numai în locul perfect: nu în locul lipsei, nu în locul deficienței, nu în locul durerii, ci în locul potrivit, în locul bucuriei.” Într-adevăr, există o iluminare a prezenței Creatorului în locul corectat, iar aceasta aduce bucurie unei persoane.

Prin acest semn, se poate determina întotdeauna dacă o persoană se află în spiritualitate sau nu. Când începe să studieze, o persoană nu simte mult timp corecțiile care au loc în ea, însăși sau le percepe în forma contrară și, prin urmare, se poate simți descurajată, iritată sau în dezacord cu schimbările care au loc în ea.

Aici, bucuria este un moment foarte important. Dacă o persoană se simte lipsită de bucurie, atunci dorințele sale nu corespund cu ale Creatorului. Ele sunt opuse Lui. Pe măsură ce dorința este corectată, bucuria este descoperită în ea. Cu cât bucuria este mai puternică și mai adâncă, cu atât mai mare este lumina superioară, prezența Creatorului, descoperită Shechina.

Dacă forța superioară este gata să fie dezvăluită într-o persoană, bucuria apare mai întâi în ea și apoi Creatorul. Bucuria este o iluminare de sus, o putere specială a luminii, care se manifestă ca răspuns la o rugăciune, o cerere adresată Creatorului, de jos.

Când ne întoarcem spre Creator cu întrebări și cereri, când vrem să-L contactăm, atunci, ca răspuns, primim lumina de Sus, care ne corectează dorințele și le umple.

Această lumină aduce mai întâi bucurie și apoi toate celelalte revelații. Prin urmare, Shechina (prezența Creatorului) este descoperită numai în bucuria care se manifestă mai întâi.

Dacă vreau să ating dăruirea, trebuie să fiu mereu în bucurie. Dacă nu este acolo, atunci trebuie să mă verific: unde altundeva în mine există încă egoism necorectat, care mă împiedică să dezvălui Creatorul? Nu știm dacă ne apropiem de revelația Creatorului și, prin urmare, Cabaliștii ne dau criteriul pentru a ne verifica: mă apropii mai mult de bucurie sau, dimpotrivă, mă depărtez de ea, în fiecare zi?

Din aceste mișcări, spre un grad mai mare sau mai mic de bucurie, se poate judeca în ce măsură cineva se apropie de revelarea forței superioare sau se îndepărtează de ea. La urma urmei, bucuria este o consecință a faptelor bune, adică a corecțiilor.

În fiecare stare trebuie să rămânem în bucurie, pentru că „nu există nimeni în afara Creatorului” și că totul vine de la El. Nimeni nu ne poate face în mod secret ceva rău, de la Creator. Acest lucru nu se întâmplă, fiindcă totul vine de Sus. Creatorul stă în spatele fiecărei persoane și ne afectează prin acest teatru. Dacă nu am intenția egoistă de a primi, atunci voi fi mereu în bucurie. Nu-mi pasă ce îmi dă Creatorul: cel mai important este că El se ocupă permanent de mine. Nu cântăresc ce este mai plăcut și profitabil pentru mine, în egoismul meu și, prin urmare, accept toate lucrurile cu bucurie.

Prin acest semn, se poate verifica dacă în grupurile noastre mergem spre corectarea și revelarea Creatorului, dacă am dat un exemplu prietenilor noștri, că trebuie mereu să fim în bucurie, pentru a aduce mai aproape revelarea forței superioare. (Minutul 0:00 – 9:50)

Bucuria este consecința a ceea ce dau prietenilor, Creatorului, umanității. Bucuria este rezultatul dăruirii, pentru că, prin dăruire, devin asemănător cu Creatorul. Datorită acțiunilor mele, primesc o iluminare, care se numește bucurie.

Bucuria spirituală vine din faptul că, prin acțiunile mele, ȊL ajut pe Creator să împlinească toată creația. Bucuria este o consecință a faptului că eu, cu ajutorul Creatorului, împlinesc toată creația și, astfel, Ȋi dăruiesc Lui plăcere. (Minutul 1:39:45)

Din Lecția 5, Convenţia din America Latină 2019, “Construirea unei societăţi viitoare” , 5/18/19, Ziua 2, Slujiți pe Domnul cu bucurie

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: