“Cu mult înaintea tuturor” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCu mult înaintea tuturor

Un student mi-a spus o glumă pe care o citise pe internet: Israelul este cu mult înaintea tuturor. În timp ce restul lumii încă se luptă cu Covid-19, Israel are deja două dezastre înainte – lovitura dezastrului de la Muntele Meron și campania militară împotriva Hamas. Umorul spânzuratului nu este amuzant și nici nu trebuie să fie. Cu toate acestea, indică adevărul în mod direct. În cazul nostru, adevărul este că nu învățăm din experiență și de aceea suferim.

În loc să examinăm de ce ne-a cuprins Covid-19, am încercat să scăpăm de el cât de repede am putut, pentru a ne putea continua viața. Covid ne-a dat timp să ne gândim, dar în loc să ne gândim de ce a venit, ne-am gândit doar la ce vom face când va dispărea. Așadar, acum că am trecut peste asta, luăm alte lovituri, deoarece nu am aflat mesajul pe care Covid a venit să ni-l transmită – că problema este în relaționarea noastră unul cu celălalt.

Aceasta este, într-adevăr, boala noastră principală: relațiile noastre slabe, îmbolnăvite de rea-voință. Pentru că nu am învățat-o prin Covid, am suferit lovituri sub forma dezastrului Meron, a campaniei Gardianul Zidurilor și a revoltelor arabilor din tot Israelul. În ritmul actual, următoarea lovitură este chiar după colț.

Singura schimbare pe care o văd faţă de zilele noastre „pre-Covid” este că nu mai suntem atât de atașați de slujbele noastre sau chiar de conceptul de muncă așa cum ne gândeam la el înainte. Am învățat să renunțăm la cursa șobolanilor, iar acesta este un semn bun. Cu toate acestea, este mult prea puțin pentru a face o schimbare reală.

O schimbare pozitivă în viața noastră va veni doar atunci când vom învăța să ne concentrăm pe conexiunile dintre noi și să încercăm să construim o societate în care oamenii să fie responsabili unii pentru alții și să aibă grijă unul de celălalt. Dacă ne oprim din a vrea să ne simțim superiori și începem să ne simțim conectați, aceasta va afecta întreaga lume.

Întrucât ființele umane se află în vârful piramidei, tot ceea ce facem sau spunem, dar în principal ceea ce gândim, se revarsă până la toate celelalte niveluri ale realității. Când avem gânduri rele unul despre celălalt, aceasta produce rezultate proaste la fiecare nivel al realității. Dorind rău altora, înclinăm lumea spre dezechilibru și lucrurile rele încep să se întâmple. Dacă ne gândim pentru o clipă la asta, ne vom da seama că nicio altă ființă nu are rea-voință față de alte ființe. Dar noi oamenii avem o mulțime din asta. De fapt, nu purtăm decât rea-voință, așa cum este scris: „Înclinaţia inimii unui om este rea din tinerețe” (Geneza 8:21).

Prin urmare, dacă singura ființă care nutreşte rea-voință față de ceilalți încetează să le dorească acestora răul și începe să le dorească binele, totul se va schimba în consecință. Dacă ne schimbăm gândurile de la rău la bine, nu va trebui să avansăm din rău în mai rău; vom merge din bine în mai bine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed