Cum ajungi la credința deasupra rațiunii

Ce este credința deasupra rațiunii? În rațiune înseamnă în funcție de înțelegerea, de mintea unui om din această lume, de egoismul lui. În funcție de acestea, omul înțelege, simte, ia decizii și acționează, după cum se spune: „în funcție de opinia mea”. Totuși, deasupra opiniei mele este opinia Superiorului și asta înseamnă că eu trebuie să-mi schimb opinia cu opinia Creatorului.

Dar eu nu știu părerea Creatorului; ea ajunge la mine prin grupul meu de zece. Dacă sunt conectat la el, atunci, prin anularea mea treptată și prin integrarea cu prietenii, îmi schimb opinia cu a lor. Aceasta nu este o simplă schimbare a unui lucru cu altul, fiindcă aș deveni înger, adică un animal spiritual. Eu fac această acțiune peste rațiunea mea, păstrându-mi opinia, dar ridicându-mă peste ea. Adică ocup două niveluri și în diferența dintre ele găsesc înțelegerea unui om spiritual.

Nimic nu este distrus și nimic nu dispare din simțurile omului. În schimb, el obține unul în plus, al Creatorului și atunci obține credința deasupra rațiunii. Omul are propria rațiune și credința deasupra acesteia și el trăiește între ele. Creatorul nu a creat în van dorința de plăcere. Ea este fundamentul care ne însoțește tot timpul, astfel că „Întunericul va străluci ca Lumina”. Întunericul egoismului meu, al opiniei mele, susține opinia de deasupra ei. Din contradicția dintre ele am obținut măreția Creatorului, peste fundalul micimii ființei create.

Noi nu ne anulăm și nu pierdem nimic din noi. Stând ferm pe amândouă picioarele, construim linia din mijloc și numai în acest fel ne poziționăm ca om, Adam, asemenea Creatorului. Totul în această ființă creată este primit de la Creator, dar în funcție de decizia omului, însuși. (Minutul 00:30).

Creatorul îmi dă un adaptor care mă conectează la El – acesta este grupul de zece. Acest adaptor este foarte complicat, dar nu este nicio altă șansă, trebuie să mă conectez la el și să-l folosesc, nu contează câți ani îmi ia. Trebuie să mă anulez sau nu mă voi conecta la grup, fiindcă ”ștecherul” meu nu se potrivește la ”priză”. Creatorul este în prieteni și El mă ajută să mă conectez cu ei, din ce în ce mai mult, până când încep să-L descopăr în interiorul lor. Încep să lucrez cu Creatorul prin prieteni, fiindcă ei sunt sufletul meu, iar creatorul este Lumina care umple acest suflet.

Lucrul cel mai important este să mă integrez cu mediul. Atunci încep să primesc opinii, dorințe și gânduri, nu numai de la gradul superior, ci și de la o calitate complet nouă. Este credința deasupra rațiunii din înteriorul grupului – o percepție nouă, improprie omului acestei lumi.

Prin urmare, nu există altă posibilitate decât să ne anulam și să intrăm în grup, lăsând în urmă toate experiențele noastre. Vorbim despre un adult cu o multitudine de experiențe și cunoștințe de viață, dar care face din sine un embrion, un zero, față de grup. Când omul începe să primească cunoștințe de la grup și începe să crească, atunci, pe baza calităților, gândurilor și dorințelor precedente ale fostului sine, omul construiește credința deasupra rațiunii. Nu se poate una fără cealaltă. (Minutul 33:00)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 23/01/19 Scrierile lui Rabaș, vol 1, Articolul „Treptele scării”, Articolul 21, „Referitor la deasupra rațiunii” (1986)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed