“Cum ar putea America modernă să devină antisemită?” (Quora)

Michael Laitman, ȋn Quora:  Cum ar putea America modernă să devină antisemită?

Poți deveni antisemit în multe feluri, iar sistemul de învățământ nu este cel mai puțin important dintre ele. Colegiile sunt renumite pentru promovarea urii împotriva evreilor.

Am vorbit despre asta acum mulți ani, că următorul Holocaust va fi în America, deoarece este cea mai dezvoltată, modernă și multiculturală țară din vremurile noastre. Iar pe măsură ce America era încă în curs de înființare, a îndurat durerile facerii prin lupte cu afro-americanii și latino-americanii. Cu toate acestea, când America a devenit mai mult sau mai puțin stabilă, atunci antisemitismul a început să apară din ce în ce mai mult.

Când am vizitat America în urmă cu 20 de ani, am vorbit cu evreii americani, explicând cum antisemitismul urma să se aprindă în SUA. Toți au izbucnit în râs când am spus asta. Astăzi, aceiași evrei americani cu care am vorbit, văd clar și sunt de acord că antisemitismul este o problemă în intensificare în America. Cu toate acestea, astăzi spun ceva și mai rău, că următorul Holocaust va fi în America. Dar ei încă nu au înțeles asta și spun că, „între timp, este în continuare în regulă.” Asta au spus și evreii din Germania, în timp ce erau escortați în trenuri, către Auschwitz.

Am vorbit și am scris pe larg despre motivul antisemitismului, care este că poporul evreu trebuie să îndeplinească un rol special în umanitate – să se unească („iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”) și să fie un canal de transmitere a unităţii, care să se răspândească în umanitate (a fi o „lumină pentru națiuni”) – iar antisemitismul apare ca o forță de a-i presa pe evrei să își îndeplinească rolul, dacă nu fac singuri acţiuni în această direcție. Acesta este rolul pe care l-au dobândit evreii. când s-au adunat din toate zonele Babilonului, acum aproximativ 4.000 de ani, sub îndrumarea lui Avraam, care i-a determinat să atingă unitatea spirituală, unde, din unitatea dintre ei, au atins unitatea cu forța spirituală superioară.

Evreii au pierdut conexiunea cu unitatea lor spirituală, cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, când au intrat în perioada de exil. În timpul nostru, apare o nouă urgență pentru reînnoirea unităţii, în umanitate. Ca atare, toate degetele sunt îndreptate spre evrei, deși subconștient, pentru ca aceștia să implementeze metoda de conectare, pe care au primit-o pe vremea lui Avraam. Acesta este motivul creșterii exponențiale a antisemitismului în timpul nostru și, în special, în cea mai dezvoltată țară de azi, America. Iar pe măsură ce numeroase probleme lovesc oamenii din întreaga lume, din cauza lipsei de coeziune socială, nevoia de unitate deasupra separărilor devine din ce în ce mai proeminentă, iar cu cât oamenii simt mai multe greutăţi în viața lor, cu atât mai inconștient ei simt că evreii sunt în spatele acestor dureri – pentru că nu au reuşit să dea mai departe metoda de unificare a tuturor popoarelor.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: