Cum ar trebui să ne raportăm la moartea celor dragi?

Întrebare: Cum interpretează Cabala moartea? Care este atitudinea corectă față de moartea unei persoane dragi și iubite care ne este apropiată? Ce este această filozofie?

Răspuns: Nu există filozofie aici, deoarece corpul nostru este un organism animat, care moare ca și corpul oricărui animal. Are o anumită durată de viață, moare, se descompune și revine la elementele sale primare.

Partea noastră interioară, proprietățile interioare, rămân. Ele nu merg nicăieri și  sunt  numite „suflet”. Aceste proprietăți continuă să existe, dar nu la nivelul lumii noastre, deoarece nu au nimic de îmbrăcat, ci în afara veșmintelor lumii fizice.

Apoi urmează reîncarnarea și revenirea în corpuri noi. Sufletul nu dispare așa cum se întâmplă cu  corpul, ci  se reîncarnează în corpuri noi, tot timpul. Pentru această teorie –  există dovezi serioase ale acesteia, există multă literatură dedicată.  Înțelepciunea Cabalei examinează această întrebare la nivel fizic și matematic. Nu sunt probleme aici.

Problema este alta. Putem, fără să murim cât existăm în corpul nostru, să începem să simțim lumea sufletelor. Dacă corpul nu se amestecă (în Cabala, corpul se referă la egoismul nostru, nu la carnea umană), dacă îl neutralizăm, atunci începem să simțim lumea superioară, lumea sufletelor. Este ca și cum am muri și am exista dincolo de corpul nostru fizic.

Prin urmare, problema este cum să neutralizăm egoismul. Iar înțelepciunea Cabalei ne permite să o facem.

Întrebare: Rămâne durerea celor dragi față de cel decedat?

Răspuns: Nu există durere sau întristare. Cei care studiază înțelepciunea Cabalei simt în mod clar și înțeleg că aceasta este reîncarnarea sufletelor și nu există loc de îngrijorare.

Intrând în starea interioară și începând să simțim sufletele, ne raportăm la corpul nostru animal, complet diferit. Nu este nimic special în acest sens. Ne este dat pentru o perioadă scurtă de timp, doar pentru a putea trece la senzația sufletelor.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 26/01/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: