Cum ar trebui să ne raportăm la probleme?

546.03Întrebare: Când un artist pictează o pictură sau când un om de știință lucrează la o problemă, nu se leagă de problema sau de sarcina cu care se confruntă ca fiind ceva rău. De ce ne raportăm la problemele pe care le întâlnim într-un mod negativ?

Răspuns: Aceasta indică doar cât de mizerabil se simte cineva atunci când nu poate să se ridice deasupra lui însuși și să înceapă să se uite la lume și la sine din perspectiva Creatorului, care îl conduce spre eternitate și integritate prin toate stările pe care le suferă.

Deci, cel mai important lucru este să ne despărțim de sinele nostru prezent și să aderăm la Creator, să fim partenerii Lui în acțiunile Sale și apoi să ne bucurăm de tot ceea ce se întâmplă, la fel ca Creatorul. Atunci nu vei simți nici măcar un moment de suferință pentru că vei începe să simți că toate aceste momente te conduc spre realizare, spre adevărata fericire.

Întrebare: Toate stările neplăcute ale unui anumit atribut par a fi părți ale unei probleme?

Răspuns: Desigur. Și trebuie să creștem pentru a înțelege acest lucru. Un copil mic, de exemplu, simte o singură stare, cum ar fi dulceața sau căldura, dar înțelegem că avem nevoie și de alte stări pentru a atinge scopul.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 20.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: