“Cum atinge cineva echilibrul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanDr Michael Laitman, pe Quora: Cum atinge cineva echilibrul?

Existăm în natură si o cantitate imensă de fenomene naturale ne influenţează, precum temperatura, presiunea, vibratiile, undele, radioactivitatea printre altele, şi trebuie să trăim in echilibru cu ele.

Legea fizică în legătură cu echilibrul este că un organism care trăiește într-o stare de echilibru cu mediul său, se află în starea sa cea mai confortabilă. Dacă temperatura, presiunea sau un alt parametru crește sau scade, chiar și puțin, atunci organismul se simte rău.

Așa suntem făcuți în natură: putem exista în natură în anumite limite, iar între aceste limite, trebuie să ne facem egali cu natura din jurul nostru. De exemplu iarna, trebuie să ne îmbrăcăm călduros pentru a fi în echilibru cu natura, iar vara este invers și așa mai departe.

Acesta este echilibrul în raport cu ceea ce vedem și simțim cu simțurile noastre. Cu toate acestea, există o altă parte imperceptibilă a naturii. Legile sale sunt la nivelul dorințelor – legi ale altruismului și ale conexiunii – și trebuie să ne conformăm acestor legi pentru a fi în echilibru cu ele.

Problema este că nu cunoaștem aceste legi. Credem că suntem oameni buni în această lume dacă donăm, ajutăm pe cei săraci, nu deranjam alți oameni, ne plătim impozitele, îi ajutăm pe bătrânii de peste drum și alte câteva acțiuni aparent altruiste. Nu este suficient să faci astfel de acte pentru a fi în echilibru cu legile altruismului și conexiunii?

Nu numai că nu este suficient, dar a face astfel de acțiuni nu înseamnă absolut nimic în legătură cu respectarea legii altruismului și a conexiunii, pentru că facem doar ceea ce înțelegem cu mintea noastră egoistă, care calculează constant în direcția opusă altruismului. Pentru a ajunge la echilibrul cu natura în întregime, trebuie să studiem natura și să aspirăm să ne asemănăm cu ea.

Această lege a echivalenței de formă este singura lege pe care trebuie să o respectăm. În fiecare zi ne schimbăm, creștem și devenim altcineva. Prin urmare, zilnic – și chiar clipă de clipă – ​​trebuie să ne corectăm și să ne reglăm echilibrul cu natura.

Ca atare, trebuie să învățăm mai întâi ce cere natura de la noi și apoi să verificăm dacă împlinim aceste cerințe, pentru a intra în echilibru cu natura. Pentru aceasta este înțelepciunea Cabala. Ea discută ce este natura, cum funcționează, ce este și unde ne aflăm în această natură, sensul și parametrii în care ne lipsește corespondența cu natura și cum putem atinge echilibrul cu ea. Supunându-ne metodei Cabala, ne schimbăm progresiv și intrăm în echilibru cu natura.

Bazat pe o lecție cu ul Dr. Michael Laitman pe 31 iulie 2011. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: