“Cum crezi că va fi diferită viața pe Pământ în următorii 500 de milioane de ani?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman pe Quora: Cum crezi că va fi diferită viața pe Pământ în următorii 500 de milioane de ani?

În 500 de milioane de ani, nu va mai fi nimic pe Pământ, deoarece planeta noastră și universul nostru vor fi inexistente.

Acest lucru se datorează faptului că percepem lumea prin simțuri necorectate, adică prin simțuri care percep într-un mod în care vor doar să se bucure egoist, pe cheltuiala altora și a naturii. În momentul în care ne corectăm simțurile, astfel încât să percepem într-un mod opus – prin dorința de a oferi plăcere altora și naturii – ne ridicăm deasupra lumii noastre și simțim o altă realitate spirituală.

Astăzi, discutarea unei astfel de realități spirituale deasupra simțurilor noastre egoiste actuale pare fantezistă. Cu toate acestea, atunci când vom atinge o astfel de realitate, vom simți cum percepția noastră egoistă este de fapt fantezia nerealistă și că, adevărata realitate este printr-un mod de dăruire altora și naturii.

Corectarea simțurilor noastre are loc în timpul unei perioade pe care cabaliștii o numesc „6.000 de ani”, începând cu Adam HaRișon (ebr. Primul om) și se traduce prin faptul că mai avem puțin peste 220 de ani de parcurs în acest nivel actual de realitate.

În lumea noastră, Adam HaRișon a fost primul om care și-a corectat simțurile de la egoiste la altruiste sau, cu alte cuvinte, de la opoziție completă la legile naturii la intrarea în echivalență și echilibru cu ele. Înainte de Adam HaRișon, trăiseră oameni mai mulți ani. Cu toate acestea, acum puțin peste 5.780 de ani, un om numit „Adam” a descoperit realitatea spirituală, adevărata formă a universului, pentru prima dată. Făcând acest lucru, el a descoperit, de asemenea, programul prin care se dezvoltă umanitatea și cum va apărea ea la sfârșitul dezvoltării sale. El și-a scris descoperirile într-o carte numită „Raziel haMalah” („Îngerul Raziel”) și este considerat primul cabalist.

Toți oamenii sunt predestinați să treacă prin tranziția de la egoism la altruism și să descopere realitatea spirituală similară cu cea prin care a trecut Adam HaRișon. Când vom face acest lucru, vom simți o altă realitate spirituală, iar realitatea corporală va fi atunci înghițită în cea spirituală – vom înceta pur și simplu să o simțim. Vom simți atunci doar fenomene care se desfășoară la un nivel superior de existență, deasupra lumii noastre.

Realitatea inferioară din simțurile noastre egoiste dispare apoi pentru că cele cinci simțuri corporale ale noastre vor dispărea aparent și nu vor mai fi simțite. În prezent, acceptăm lumea noastră așa cum ne apare nouă, deoarece suntem făcuți într-un mod în care auzim, vedem, gustăm și respirăm, adică folosim simțurile văzului, auzului, gustului, mirosului și tactilului. Ele ne oferă o senzație de viață într-o anumită realitate. Dacă am avea simțuri diferite, atunci am simți o realitate diferită.

Evaporarea și dispariția acestei lumi nu se întâmplă într-o clipă, ci treptat. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce începem să ne conectăm pozitiv și să ne ridicăm spiritual în senzația noastră de realitate, ne pierdem modul egoist de a simți realitatea. O putem compara oarecum cu modul în care nu simțim nivelul neînsuflețit și vegetal al naturii în propriul nostru corp. Luați, de exemplu, părul și unghiile noastre, care sunt nivelul vegetal pe corpurile noastre. Le simțim crescând? Nu. Fie cresc, fie nu cresc, iar noi le putem tăia și continuă să crească. Ele nu ne provoacă nicio tulburare.

Este similar cu atunci când ne ridicăm la nivelul uman de existență, care este caracterizat prin dezvoltarea unei intenții de a dărui deasupra dorinței noastre înnăscute egoiste de a primi. Atunci nu vom mai simți nivelul animal- dorința noastră de a primi – în comparație cu noul nivel uman pe care îl dezvoltăm și cu care ne identificăm. Când ne vom dezvolta cu toții la nivelul uman al existenței, atunci vom înceta să mai simțim nivelul animal. Vom înceta să percepem realitatea ca fiind solidă așa cum o facem în prezent. Dimpotrivă, o vom percepe din ce în ce mai mult ca forțe și calități.

Bazat pe „Întreabă un cabalist” cu cabalistul Dr. Michael Laitman pe 19 iunie 2008. Scris/editat de studenții lui.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: