“Cum definiți progresul uman?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum definiți progresul uman?

Progresul uman are loc în atitudinea noastră unul față de celălalt și față de natură. Cu cât înțelegem mai mult natura ca un mecanism perfect și cu cât ne adaptăm mai mult la ea, cu atât putem considera că progresăm. Făcând astfel de progrese, intrăm în cele din urmă în echilibru cu natura și, făcând acest lucru, obținem armonie și perfecțiune.

Progresul în atitudinile noastre unul față de celălalt și față de natură ne conduce la echilibrul între forțele pozitive și negative și capacitatea de a naviga cu succes printre aceste forțe.

Ne naștem și existăm în forța negativă, egoul uman. Această forță ne face să acordăm prioritate beneficiului propriu față de beneficiul celorlalți și al naturii. Progresăm să ne echilibrăm cu ei și cu natura, urmărind o stare în care fiecare, dorim să beneficiem de ceilalți și de natură mai mult decât de noi înșine și lucrăm împotriva ego-urilor noastre pentru a obține un astfel de echilibru.

Un astfel de progres în atitudinile noastre unul față de celălalt și față de natură necesită investiții în programe educaționale care să le facă să se întâmple. Aceste programe ar trebui să se concentreze pe îndrumarea oamenilor pentru a ajunge la o stare de conexiune pozitivă unul cu celălalt, mai presus de impulsurile noastre egoiste și dezbinătoare. Dacă progresăm în alte direcții, de exemplu, știință și tehnologie, fără a progresa în atitudinile noastre unul față de celălalt și față de natură, atunci ne vom afla din ce în ce mai mult în încurcătură, folosind tot ce facem sau descoperim  în detrimentul nostru, mai degrabă decât în ​​ beneficiul nostru.

Bazat pe videoclipul „De ce noua tehnologie NASA nu impresionează cabaliștii” cu kabbalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed