Cum devine cineva pe deplin evreu? (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „Cum devine cineva pe deplin evreu?”

Oricine poate să devină evreu, nu contează dacă el este francez, italian sau orice altă naționalitate, deoarece originea evreiască nu este pe linie genealogică.

A deveni evreu înseamnă a adopta un anumit mod de gândire, o atitudine față de viață și de scopul ei, atunci când realizezi ce înseamnă cu adevărat să devii evreu.

Ce înseamnă să fii vreu? Înseamnă să aduci metoda corecției și conexiunii în lume și să devii un membru contribuabil față de unificarea lumii.

Cu alte cuvinte, să devii un evreu înseamnă să te unești cu oamenii, să fii forța care îi elevează spre calitatea dăruirii, iubirii și unității. A fi evreu nu are nicio legătură cu faptul că mama lui este evreu sau nu.

Prin urmare, într-un final, scopul fiecărei persoane este să devină evreu, de ex. să treacă de la percepția egoistă și divizată a lumii la opusul ei, percepția altruistă și unită. O asemenea acțiune este considerată ca trecerea („Laavor”, de la „Ivri”, care înseamnă „Evreu”) barierei dintre această lume și lumea spirituală. Acelora care în prezent se identifică precum evrei li s-a dat o oportunitate să deschidă drumul acestui proces înainte să ajungă la umanitate ca întreg (cuvântul în ebraică pentru „evreu” [Yehudi] vine de la cuvântul „unificat” [yihudi] [Yaarot Devash, Partea 2, Drush no.2]).

Este prin urmare speranța mea că noi evreii, mai devreme, decât mai târziu, să recunoaștem responsabilitatea noastră față de lume, să implementăm unitatea noastră, „ca un singur om cu o singură inima” și, făcând astfel, să fim martori ai efectului armonios al unității noastre care se propagă în lumea largă ca „o lumină pentru națiuni”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed