Cum dobândim proprietăți spirituale?

945Rabaș. Articolul 21 (1986) „Cu privire la deasupra rațiunii”: Și așa cum s-a spus, același lucru poate fi obținut prin adeziunea prietenilor – noi calități prin care ei vor fi calificați să realizeze Dvekut cu Creatorul.

Nu am proprietăți cu care să pot ajunge la revelația Creatorului și să mă contopesc cu El. Aceste proprietăți sunt la prietenii mei. Eu sunt Malchut, care trebuie să absoarbă proprietățile primelor nouă Sefirot. Iar acest lucru se poate realiza numai dacă Malchut se reduce, adică se limitează în egoismul său și se predă pentru a servi conexiunea cu primele nouă Sefirot. Aceasta este munca lui Malchut. Prin urmare, nu avem altă cale de a ajunge la crearea vasului care poate dezvălui Creatorul decât de la încorporarea cu prietenii până la încorporarea cu Creatorul.

Și toate acestea pot fi spuse în timp ce el vede meritele prietenilor. În acel moment, este relevant să spunem că ar trebui să învețe din acțiunile lor. Dar când vede că este mai bine calificat decât ei, nu poate primi nimic de la prieteni.

Și nu se poate apropia de Creator în mod natural. El nu va avea acele proprietăți cu care se poate apropia de Creator. Adică nu pot dezvălui Creatorul în proprietățile mele, ci numai dacă mă anulez în fața prietenilor mei și absorb proprietățile lor în mine. Și așa este pentru toată lumea.

Congresul internațional „Să ne ridicăm deasupra noastră” 08.01.2022, „Adeziunea cu prietenii”, lecția 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: