“Cum experimentaţi Timpul?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum experimentaţi Timpul?

Timpul nu există.

Este ca și cum am trăi într-o gaură neagră în care nu există timp și fiecare dintre noi trăim în propria sa bulă. În acea bulă, simțim propria vreme și ne imaginăm că există un univers, oameni și planetă, dar doar ni se pare așa. Cu toate acestea, timpul și lumea sunt inexistente. Tot ceea ce există este simțirea noastră, care ne descrie totul.

Care este scopul acestei iluzii? De ce natura a creat-o așa?

Este astfel încât să folosim conceptul de timp pentru a ne ridica deasupra lui și a-l controla. În natura noastră înnăscută, dorința de a primi, unde calculăm în mod constant cum să ne împlinim pe noi înșine, existăm sub conceptul de timp. Dacă ne ridicăm deasupra naturii noastre înnăscute și intrăm în natura opusă – o dorință de a dărui – atunci ne ridicăm peste conceptul de timp.

Până atunci, existăm într-o cursă constantă împotriva timpului. Încercăm să ne gestionăm în raport cu un cadru care ne presează. Timpul care a trecut nu se mai întoarce. Nu îl putem cumpăra înapoi. Dacă ar fi posibil, aș da tuturor un ceas care să arate cât timp mai are o persoană de trăit, iar apoi oamenii s-ar raporta diferit la viață.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: