Cum funcționează cu adevărat reîncarnarea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misterul reîncarnării explicat

În fiecare generație, reapar aceleași suflete care au existat în generațiile anterioare. Ele sunt îmbrăcate în trupuri noi, evoluează și devin mai sensibile și mai receptive la cunoașterea spirituală sublimă și complexă. Astfel, persoanele care au trăit cu mii de ani în urmă au avut aceleași suflete ca ale noastre, dar astăzi sunt mult mai dezvoltate, aducând progresul tehnologic și spiritual în lumea noastră.

Orice progres în omenire este rezultatul sufletelor ridicate la un grad mai mare, în funcție de experiența acumulată în viețile anterioare. Fiecare suflet care vine în lumea noastră începe viața cu experiențele pe care le-a acumulat în viața anterioară. Prin urmare, sufletul trece printr-un proces de cunoaștere acumulată, realizări spirituale și senzații lumești, fiecare lăsând o amintire pe care o numim Reșimot (înregistrări sau amintiri).

Dintre toate sufletele care au ajuns din generație în generație până la lumea noastră, doar câteva au dorit să evolueze pe tărâmurile spirituale. Cu toate acestea, în timpul nostru, mulți fac acest lucru. Noi suntem mult mai avansați decât strămoșii noștri. Este mai ușor pentru noi să absorbim informații noi și să trăim, pentru că ne-am născut pregătiți să absorbim această informație. Prin urmare, fiecare parte nouă a informației este complet naturală pentru noi.

 Cum sunt înrudite ascunderea Cabalei și reîncarnarea

Cărțile de Cabala tind să fie descoperite și ascunse intermitent. Ele pot fi ascunse timp de mai multe generații, reapar, iar apoi par să fie pierdute din nou. Asta se întâmplă deoarece omenirea poate trece prin anumite „corecții” (Tikunim). În general, aceste cărți există de-a lungul istoriei omenirii pentru a corecta umanitate și pentru a asigura dezvoltarea sa. În viitor toate aceste cărți vor fi cunoscute de toată lumea. Zohar și cărțile profeților susțin că în zilele noastre, întreaga omenire va folosi aceste cărți, manuale pentru atingerea lumilor superioare, iar oamenii vor avea o viață fericită, eternă și completă.

Sufletele marilor cabaliști trec prin cicluri speciale. Ele nu apar în lumea noastră în fiecare generație, ci, la fel ca și cărțile, numai în cele speciale. Sufletul primului om s-a încarnat mai târziu în Avraam Patriarhul, Moise, Rabi Șimon Bar-Yochai, Sfântul Ari, iar în zilele noastre în Rabi Yehuda Așlag.

Un astfel de suflet vine numai în situații speciale, când este menit să influențeze și să corecteze întreaga rasă umană.

 Povestea reîncarnării unui suflet foarte special: Ari

În secolul al 16-lea, în timpul Evului Mediu și barbariei, un copil s-a născut în Ierusalim. Mai târziu, el a primit numele de Sfântul Ari. El a absorbit toată cunoașterea cabalistică de la primul om, a prelucrat-o și formulat-o în așa fel încât toate generațiile următoare să poată primi hrană spirituală din cărțile sale.

La vârsta de 35 de ani el a venit la Țfat, un oraș antic din Israel. La acea vreme Ari a frecventat mai mulți cabaliști.

Ari a predat într-o școală pe care a organizat-o pentru ucenicii săi timp de optsprezece luni, iar apoi a murit la vârsta de 38 de ani. Primul său discipol a fost Chaim Vital, care la momentul respectiv avea 28 de ani. Chaim Vital a scris tot ce a auzit în timpul acestor optsprezece luni, iar ceea ce a scris cuprinde douăzeci de volume cunoscute ca scrierile lui Ari. Când Ari a murit, a lăsat munca sa lui Chaim Vital și nimănui altcineva. Chaim Vital a fost singurul căruia i s-a permis să practice Cabala după decesul lui Ari și să publice scrierile profesorului său.

 Cum accelerează reîncarnarea dezvoltarea umană

Ceea ce îl diferențiază pe Ari, nu este numai că sufletul său a fost o încarnare a sufletelor uriașilor cabaliști, dar și că s-a născut exact în momentul în care nivelul general al sufletelor din lume cerea o evoluție spirituală. Prima fază a evoluției sufletelor s-a încheiat cu Ari, o fază de evoluție inconștientă, Evul Mediu, o perioadă de barbarism și sălbăticie.

Apariția lui Ari a adus cu ea o nouă eră a dezvoltării umane. Sufletele care trezesc o dorință pentru spiritualitate și cunoaștere a lumii de sus au început să coboare și să se îmbrace în corpurile lumii noastre. Acest lucru s-a produs la sfârșitul Evului Mediu și începutul Renașterii. A fost o perioadă de evoluție, ceea ce a dus la revoluția industrială.

Ari a primit permisiunea de sus pentru a reînnoi sistemul care a existat din zilele primului om, pentru schimbarea dintr-un sistem de suflete unice, individuale, la unul care este adecvat pentru mase – un număr mare de suflete care au evoluat anterior în această lume și au fost gata de ascensiune spirituală.

 Cu fiecare nouă generație, Cabala este adaptată pentru a se potrivi nevoilor publicului

Ari a primit Cartea Zohar, în secolul al 16-lea. El a predat studenților săi toate sursele cabalistice care l-au precedat. Mai târziu, aceste surse au fost publicate într-o singură carte, numită Arborele Vieții (Eț Haim). Este un manual care ne învață despre drumul în lumea spirituală, explicând modul în care ne putem ridica și atinge perfecțiunea și eternitatea.

Ari a scris aproximativ 20 de alte cărți în plus față de Pomul Vieții. Ele sunt foarte greu de înțeles, dar astăzi ele constituie baza pentru întreaga metodă a Cabalei. În aceste cărți, Ari descrie legile creației ca un sistem științific clar, într-un mod care ar putea fi utilizat în manualele de studiu. Partea principală a cărților lui Ari este împărțită în opt părți numite „Opt porți.” Fiecare poartă descrie o anumită temă din Cabala într-un mod clar, științific. El explică legile lumii de sus, modul in care oamenii influentează aceste legi și reîncarnări.

Toate cărțile lui Ari au fost scrise într-o abordare nouă și complet diferită, potrivită pentru sufletele care încep corectarea lumii. Mulți Cabaliști din toată lumea s-au bazat pe munca sa, în special în Europa de Est, Ucraina, Rusia Albă, și Polonia. Mulți au fost atrași la Cabala și o mișcare de masă numită Hasidism s-a format pe baza ei. Hasidim sunt oameni care se retrag pentru a se conecta cu lumea spirituală superioară. Ei văd că există un scop sublim în viața lor lumească.

 De ce astăzi reîncarnarea este fundamental diferită față de trecut

Studiind cărțile lui Ari ne ridicăm peste nivelul lumii noastre. Ari a declarat că orice persoană care a simțit o dorință pentru lumea spirituală ar putea studia cărțile sale. Înainte de Ari, sufletul special a unui cabalist cobora prin har de sus, și apărea o carte potrivită pentru acea generație. Dar încă de pe vremea lui Ari, oricine are vreo dorință pentru spiritualitate poate studia Cabala și învăța din cărțile sale și poate intra în lumea de sus.

Ari a luat înțelepciunea Cabalei și a creat un sistem complet nou, potrivit pentru sufletele care doresc să crească de la sine.

Înainte de Ari, două tipuri de suflete au venit în această lume: primul, tipul animalic, a fost preocupat numai de procreare și conservarea speciei, în timp ce celălalt, sufletele cabalistice, au fost preocupate în mod independent, cu studierea lumii spirituale. De la Ari încoace, sufletele care coboară până la lumea noastră nu se mai pot mulțumi cu susținerea animalică a acestei lumi. Ele au evoluat la un asemenea grad încât o mare parte dintre acestea doresc să se ridice la lumea spirituală.

Astăzi, sufletele achiziționează dorințe pentru ascensiune spirituală independentă, și au nevoie de o metodă pentru a le ajuta să ajungă la lumea spirituală. Ari a fost primul de a stabili o astfel de metodă și, prin urmare, este considerat cel mai important cabalist. Ari scrie că de la înființarea metodei sale, orice persoană care dorește să studieze Cabala poate face acest lucru, indiferent de vârstă, sex sau naționalitate.

„Cum funcționează cu adevărat reîncarnarea” are la bază cartea ”Reînvierea Cabalei: Lumina călăuzitoare în împlinirea spirituală” de Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed