“Cum îi învățăm pe copii să accepte eșecul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum îi învățăm pe copii să accepte eșecul?

Să presupunem că întâmpinăm un eșec. Grupul lui Michael a jucat împotriva grupului lui Oren și am pierdut. Stăm apoi și vorbim despre asta, înțelegând că eram slabi și am pierdut, fără să plângem din cauza asta. S-ar putea să simțim ceva durere sau să plângem în interior, dar încercăm să înțelegem de ce am pierdut. Este destul de complicat și asta necesită timp.

La început, ar putea exista strigăte, țipete și blamări, dar mai târziu ajungem într-o stare în care am pierdut, iar acum ce? O îndepărtăm sau continuăm? Într-o astfel de conjunctură, trebuie să învățăm și să absorbim exemple de la cei care au reușit și s-au confruntat cu eșecul, și există mai multe filme și cărți pe o astfel de temă. Cei care ajung la succes au trecut prin crize majore, au devenit dezamăgiți, s-au confruntat cu exploatarea și nu numai.

Apoi decidem că vrem acum să învățăm din eșecul nostru și să căutăm cum putem depăși o astfel de stare. În acest moment, aflăm ce a fost greșit, ce ar trebui să corectăm, cum să ne corectăm și cum să ne studiem adversarul. Și dacă discutăm despre un astfel de fenomen în ceea ce privește trăsăturile noastre interioare, atunci fiecare învățăm despre natura noastră egoistă care se află în cele din urmă în spatele oricărui eșec și pierdere, și făcând astfel, ne pregătim pentru următoarea noastră bătălie.

Bazat pe videoclipul „Cum să înveți un grup de copii să facă față eșecului” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: