“Cum îmi găsesc adevăratul Sine?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum îmi găsesc adevăratul Sine?

Substanța sau materia noastră este o dorință de a primi plăcere, iar corpul nostru fizic nu este altceva decât un animal. Uneori ne simțim dorințele prin corpul fizic, adică cele pentru hrană, sex și familie, și uneori printr-un corp mai interior – dorințe pentru bani, onoare, control și cunoaștere.

Primul grup de dorințe (hrană, sex, familie), sunt dorințe individuale aparținând corpului nostru fizic. Le urmează dorințele noastre sociale: de bani, onoare, control și cunoaștere. Acestea implică interacțiunea cu ceilalți, totuși încă diferă, la un nivel și mai înalt al dorinței cu care încă nu ne-am împăcat.

Această din urmă dorință este spirituală. Când apare la suprafață, ne simțim atrași de un „ceva” nou necunoscut pe de o parte, și că toate nivelurile anterioare ale dorinței nu reușesc să ne împlinească în cele din urmă, pe de altă parte.

În Înțelepciunea Cabala, dorința spirituală este numită „punct în inimă”. Se caracterizează prin apariţia întrebărilor despre semnificația și scopul vieții noastre, de ce lucrurile sunt așa cum sunt, care este „adevăratul nostru sine” și dacă ne putem influența soarta.

Punctul din inimă creează în noi poli noi de pozitiv și negativ, plus și minus. Unde odată, am trăit, am supraviețuit și am prosperat numai în conformitate cu dorințele noastre individuale și sociale – reprezentând împliniri la niveluri de hrană, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere ca pol „pozitiv” al vieții noastre, la care aspiram – atunci când apare, punctul din inimă simțim în mod natural că oricât de multe dorințe ne-ar putea împlini, ele nu pot împlini o parte mai profundă și mai interioară din noi, care cere sens și scop. Astfel, simțim împlinirile lor trecătoare ca un pol „negativ” sau „minus” în raport cu noua noastră aspirație spirituală, care cere ceva mai semnificativ.

Înțelepciunea Cabalei a fost făcută pentru împlinirea dorinței spirituale mai profunde și mai interioare. Aceasta definește scopul spiritual, adevăratul sine din care am ieșit și către care ne îndreptăm, și oferă o metodă pentru a-l atinge. Prin avansarea spirituală, folosind metoda Cabalei, învățăm cum să luăm simultan, în realitate, frâiele unui nou pol pozitiv/plus – calitatea spirituală cu care putem atinge treptat asemănarea, care este locul în care învățăm cum să ne accesăm adevăratul nostru sine, sufletul – precum și polul negativ/minus din realitate, dorințele noastre în continuă creștere de a primi plăcere.

Luând aceste frâie, învățăm cum să creăm un nivel pozitiv/plus și să ne dezvoltăm conexiunea cu adevăratul nostru sine – sufletul care se aseamănă cu sursa vieții noastre – din ce în ce mai mult, decât unul negativ/minus din ce în ce mai mare. Acest lucru adaugă un nivel cu totul nou de profunzime a percepției și simțirii noastre a realităţii, până la un punct la care nu mai simțim capătul împlinirii noastre, iar aceasta există etern și în armonie atinsă în mod conștient.

Bazat pe lecția virtuală de Cabala cu Cabalistul dr. Michael Laitman din 13 martie 2016.

Scris / editat de studenții Cabalistului dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: