„Cum își poate menține Israelul noua unitate după un an de sciziune?” (Times of Israel)

Michael Laitman pe Times of Israel: “Cum își poate menține Israelul noua unitate după un an de sciziune?

De la atacul din 7 octombrie, nu ne mai exprimăm ura unul față de celălalt, deoarece durerea noastră este mult mai mare. Dar nu suntem departe de cum erau lucrurile înainte de 7 octombrie. Am putea reveni la acea stare anterioară în câteva zile.

De asemenea, este important să remarcăm că dezbinarea noastră de-a lungul anului ne-a slăbit și i-a întărit pe cei care doreau să ne atace. Un terorist al Hamas capturat care a participat la atacurile din 7 octombrie a declarat modul în care protestele și demonstrațiile în curs din Israel au încurajat Hamas în timpul pregătirilor pentru atac.

Când influențele exterioare care presează formarea unității noastre se îndepărtează, sentimentele interne de ură reapar. Am putea crede că apropierea în vremuri grele ne permite să ne dezvoltăm, menținând acea apropiere. Cu toate acestea, această idee este incorectă.

Trebuie să trecem printr-o resetare și să ne reconstruim unitatea de la zero, fără ca presiunea exterioară să ne dicteze acțiunile, ci din propria noastră alegere de a trăi într-o conexiune comună unul cu celălalt, cu spirit de unitate, sprijin, grijă, încurajare și apropiere care există în relațiile noastre.

Când ne aflăm într-un conflict de opinii, trebuie să-i respectăm în mod egal pe cei cărora ne opunem, recunoscând că și ei ar putea avea dreptate și au propriile opinii și că opiniile lor reprezintă alți oameni și cetățeni. Astfel, într-adevăr ar trebui să fim atenți să ne tratăm unii pe alții cu mai multă bunătate.

Unitatea înseamnă că suntem gata să ne lăsăm deoparte propriile opinii pentru a ne uni cu ceilalți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed