„Cum mă motivez în fiecare zi?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Cum mă motivez în fiecare zi?

Noi, oamenii, suntem diferiți de animale, prin faptul că visele, viziunile, obiectivele și țintele noastre ne motivează să ne străduim mai mult decât să trăim doar pentru a supraviețui.

A te motiva în fiecare zi să realizezi obiectivele necesită organizarea pentru sine a unui mediu care menține constant importanța acestor obiective.

Cu toate acestea, este important să clarificăm obiectivele pentru care se exercită un efort, deoarece multe obiective ajung să nu furnizeze împlinirea și fericirea de durată.

Scopul final în viață este realizarea unui echilibru total cu natura printr-o legătură umană pozitivă.

Când vom ajunge la un astfel de mod de conectare între noi, cu gânduri, dorințe și acțiuni altruiste în mijlocul conexiunilor noastre, vom experimenta un nou fel de fericire – una care nu se disipează, dar care este veșnică, deoarece am ajunge ceea ce Cabala numește „echivalența formei” cu forma altruistă a naturii.

Prin urmare, în mod similar cu modul în care ne motivăm să atingem alte obiective în viață, realizarea unei conexiuni pentru a realiza echilibrarea cu natura necesită un mediu de susținere a oamenilor cu gânduri similare, care împărtășesc o dorință similară de a atinge această împlinire eternă. De asemenea, ar trebui să-și arate în mod regulat încurajări și exemple reciproc de eforturi de a se ridica deasupra naturii egoiste umane, care ne separă și de a intra în natura altruistă, care ne leagă.

Vom începe apoi să experimentăm incapacitatea și nepregătirea noastră pentru o astfel de stare, în timp ce începem să detectăm cum întreaga noastră ființă este anti-altruistă, orientată doar spre beneficiul nostru personal.

Prin urmare, motivația noastră de a continua și de a face o descoperire din natura noastră egoistă, egocentrică, pentru a ne echilibra cu modul altruist al naturii, depinde de sprijinul, încurajarea, încrederea și activitatea pe care o dezvoltăm într-un mediu de susținere care vizează un astfel de obiectiv.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed