Cum mă pot apropia mai mult de Rabash?

Întrebare: Am încredere în Baal HaSulam și în tine, dar nu mă pot apropia de Rabash. Cum mă pot apropia mai mult de el?

Răspuns: Baal HaSulam este un mare cabalist care a dobândit, generalizat și sistematizat știința cabalei. Noi suntem angrenați în cabala pentru a o stăpâni, dar nu sub formă de știință, ci ca metodă de dobândire a spiritualității. Aceste două lucruri sunt diferite, chiar dacă sunt interdependente.

Dacă omul dorește să intre în lumea spirituală cu propria sa persoană, pentru el Baal HaSulam este doar un teoretician care nu poate să-l conducă înainte. Cel care ne conduce înainte este Rabash, el ne explică fiecare etapă în care ne aflăm, ce să facem, cum să acționăm, ce fel de interacțiuni trebuie să avem în grup, între noi și cu Creatorul.

Îmi aduc aminte cum și-a scris primul articol, stând lângă mine pe o bancă din parc. I-am dat o hârtie de staniol de la o cutie de țigări și, pe spatele ei, a scris un mic articol, primul din viitoarele trei volume.

La început i-am pus întrebări și el a scris răspunsuri la acestea. În acest fel au apărut primele sale articole. Mai târziu, a scris totul singur.

Fără aceste articole nu am fi putut avansa. În fiecare lecție de dimineață dedicăm o oră și jumătate, până la două ore, studiului articolelor lui Rabash, doar o jumătate de oră Studiului celor zece Sefirot și o jumătate de oră articolelor lui Baal HaSulam.

Putem afirma că este de neînțeles cum au putut stăpânii oamenii spațiul spiritual mai înainte de Rabash, cum au putut simții totul în ei și cum au avansat pe diversele niveluri. Toate acestea ne vin din învățătura sa tocmai pentru că, în zilele noastre, sufletele care coboară în această lume au nevoie de ea.

Rabash este un compendiu practic de cabala, iar Baal HaSulam este mai mult un teoretician cabalist.

Pentru a te apropia de Rabash, trebuie să citești articolele sale și să asculți lecțiile noastre. Toate acestea sunt în arhivă, le poți folosi gratis, accesul este complet liber. Ca atare, îndrăznește!

Din lecția de cabala în limba rusă 12/23/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: