Cum ne protejăm copiii?

586Întrebare: Ziua internațională pentru protecția copiilor a avut loc din 1925 „pentru a atrage atenția adulților asupra respectării drepturilor copiilor, educației, protecției împotriva violenței și dreptului la viață”.

Ce înseamnă pentru dvs. să protejezi copiii?

Răspuns: În primul rând, de la părinți. Pentru ca părinții să înțeleagă cum să-i crească. Şi eu ştiam foarte puțin despre asta, deși au încercat să-mi insufle totul. Simt cât de insuficient este. Cum poți transforma un cuplu tânăr care nu știe nimic și nu înțelege nimic, în oameni care știu și înțeleg totul atunci când au un copil?

Aceasta este o mare problemă. Aici trebuie să facem ceva cu noi înșine. În caz contrar, societatea noastră, umanitatea noastră, vor rămâne la fel de mizerabile pe cât arată acum.

Părinții trebuie să știe cum să facă o persoană din acest copil. În primul rând, trebuie să înțelegeți chiar din prima zi ce doriți să-i oferiți, de ce are nevoie și ce vrea de la voi. Aceasta este o conexiune nonverbală – mentală, spirituală, neuronală, care ar trebui să existe între cuplu și nou-născut.

Și atunci trebuie să le oferiți părinților educaţia necesară, îngrijirea de care au nevoie pentru a-şi educa corect copiii, tot ce este necesar pentru două persoane care au un copil în brațe.

Întrebare: Deci este de fapt o știință întreagă să fii părinte?

Răspuns: Desigur! Iar noi nu pregătim oamenii pentru asta. Prin urmare, nu putem spune că vedem printre bebelușii noștri, copii, adolescenți, fete și băieți pe măsură ce cresc, oamenii pe care i-am putea vedea.

Este doar vina noastră. Și apoi începem să dăm vina pe ei, să-i certăm, să le cerem, să-i împingem. Nu aceasta este modalitatea de a o face. Atunci este prea târziu.

De asemenea, trebuie să construim relații în familie, la școală, pe stradă, peste tot, puțin mai apropiate. Un copil nu ar trebui să simtă că acestea sunt societăți diferite complet opuse. Totul ar trebui să fie omogen. Aici este necesar să schimbăm și societatea.

Comentariu: Aceasta este deja „Ziua unei societăți unificate” și nu „Ziua pentru protecția copiilor”.

Răspunsul meu: Aceasta este protecția copiilor. Din societate.

Aceasta este de fapt treaba noastră, pentru că altfel educația noastră ne va duce la dezastru. Tot ceea ce vedeți la adulți este făcut la o vârstă când au fost poate de câteva luni sau cel puțin câțiva ani.

Ziua internațională pentru protecția copiilor este o zi bună dacă suntem de acord să le creăm o atmosferă, un mediu care să îi susțină și să îi formeze corect, să îi transforme într-o persoană, o persoană bună, o persoană amabilă, grijulie și de ajutor, o persoană care vrea să ajute și acceptă ajutorul celorlalți.

Ar trebui doar să existe o atitudine mai bună față de toată lumea.

Întrebare: Și acesta este meritul părinților și al societății?

Răspuns: Da. Și atunci vom putea vedea cum se schimbă cu adevărat totul.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 5/27/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: