“Cum poate fi redusă rata ridicată de divorțuri din SUA?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum poate fi redusă rata ridicată de divorțuri din SUA?

Pentru a reduce rata divorțului și pentru a ne asigura că cuplurile căsătorite se ridică deasupra oricărui argument, conflict și criză, trebuie să revizuim modul în care suntem educați și influențați.

Pe măsură ce creștem, trebuie să învățăm ce înseamnă să trăim ca membri ai unei familii fericite, cum să ne conducem viața de familie în mod optim și cum să depășim orice tip de conflicte care apar.

Principiul cheie pentru conducerea cu succes a unei familii poate fi găsit în povestea biblică despre creația noastră – că un om a fost creat inițial și apoi împărțit în doi. Cum, atunci, se pot conecta două ființe separate ca una singură? Răspunsul este în concesie reciprocă.

Fiecare partener ar trebui să știe că fiecare poate realiza mult mai mult în viață dacă este conectat pozitiv și că o viață solitară ar fi mult mai dură.

Concesiunea implică concesiunea ego-ului nostru soților noștri. Ego-urile noastre sunt dorințele noastre de a beneficia personal în detrimentul altora. Prin urmare, prin recunoașterea ego-urilor noastre, suntem supuși corectărilor acestui ego și dobândim în locul său o formă pozitivă de iubire, dăruire și conexiune. Ego-urile noastre devin apoi impulsuri care ne ajută să ne conectăm pozitiv. Adică, atunci când recunoaștem ego-urile noastre respingând tendința de a ne conecta, tocmai în astfel de puncte putem să ne exercităm concesiunile și să dezvoltăm calități mai înalte de iubire și de dăruire ale înclinaţiilor noastre egoiste.

Procedând astfel, avansăm mai repede și mai conștient către scopul vieții noastre: de a deveni o ființă umană în sensul deplin al termenului, adică unde „uman” („Adam”) provine din expresia „similar celui mai înalt” („Adameh le Elyon”) în Cabala sau, cu alte cuvinte, asemănarea cu Creatorul – calitatea iubirii, dăruirii și conexiunii care umple întreaga realitate din afara noastră. Dobândind o astfel de calitate, intrăm în starea de eternitate și perfecțiune.

Prin urmare, pentru ca să funcționeze căsătoria, ar trebui să aplicăm un scop mai înalt căsătoriei: să servească ca un fel de laborator pentru a ne exercita relațiile de iubire, dăruire și conexiune pozitivă mai presus de toate argumentele, conflictele și crizele care ies la suprafaţă.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed