Cum poate să vadă cineva perfecțiunea naturii?

720Pentru că orice observare a lucrării Creației este suficientă pentru a ne învăța despre măreția și perfecțiunea Operatorului și Creatorului ei. Prin urmare, trebuie să înțelegem și să fim foarte atenți atunci când atribuim un defect în orice element al Creației, spunând că este excesiv și de prisos, deoarece ar fi o calomnie cu privire la Operatorul său. (Baal HaSulam, „Pacea în lume”)

Când ne uităm la ceva din lume, la caracteristicile umane, la fenomene minerale, vegetale, animale și vorbitoare și ne întrebăm de ce există pentru că ar fi de preferat să nu existe, ceea ce spunem este că nu intelegem perfectiunea imaginii naturii.

Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne corectăm pe noi înșine și atunci vom vedea cum natura este corectată.

De ce se găsesc formele naturale în conflict între ele, în luptă și mâncându-se reciproc? Dacă oamenii care vor să se mănânce reciproc ar atinge o stare de adaptare reciprocă și de integralitate la nivel uman, am vedea cum întreaga natură devine și ea așa.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 7/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed