“Cum pot deveni mai empatic?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum pot deveni mai empatic?

Un elev de la o școală s-a apropiat de profesorul său, pentru că a văzut o fată care venise la școală cu o haină ruptă. Deoarece era iarnă și haina ei nu era adecvată pentru a rezista la vremea rece, elevul a sugerat o amenajare comercială în care oricine ar putea oferi orice dorea, cu scopul de a se asigura că fiecare copil din școală va avea o umbrelă, cizme și o haină. pentru iarnă. Profesorul a fost foarte emoționat, a împărtășit ideea părinților și apoi a fost pusă la punct în două ore.

O întrebare care apare din această situație plină de căldură este de ce nu suntem cu toții la fel de sensibili, ca acel copil? Evident, ne-am regăsi într-o realitate mult mai pozitivă dacă am fi aşa.

Noi, adulții, suntem egoiști mai mari și suntem mult mai înclinați să fim atenți doar la ceea ce este al nostru. Am fost creați în așa fel încât să simțim o detașare din ce în ce mai mare unii de ceilalți pentru a dezvolta o rugăciune sinceră pentru ajutor: să avem inimile deschise astfel încât să putem simți pe ceilalți la fel cum ne simțim noi înșine.

Atingând o astfel de inversare a modului în care simțim realitatea, atunci ne-am simți conectați, apropiați și ne-am înțelege unul cu celălalt. Atunci ne-am simți cu toții ca un singur corp. Nu am avea găuri în haine și ne-am simți ca părți ale lumii superioare – a iubirii, dăruirii și conexiunii.

Bazat pe videoclipul „Cum să devii mai empatic” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Annie Spratt pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: