“Cum pot deveni mai spiritual?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum pot deveni mai spiritual?

Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) scrie în articolul său „Liberatea” că singurul nostru mijloc prin care ne putem schimba starea este prin alegerea unui mediu adecvat.

„Există libertatea voinței de a alege la început un astfel de mediu, astfel de cărți și astfel de ghizi care să ne împărtăşească concepte bune. Dacă cineva nu face asta, dar este dispus să intre în orice mediu care i se arată și să citească orice carte care îi cade în mâini, el este obligat să cadă într-un mediu rău sau să-și piardă timpul cu cărți nevaloroase, care sunt abundente și mai ușor de găsit. În consecință, el va fi forțat în concepte urâte care îl fac să păcătuiască și să-l condamne. Cu siguranță va fi pedepsit, nu din cauza gândurilor sau faptelor sale rele, la care nu are de ales, ci pentru că nu a ales să se afle într-un mediu bun, pentru că în asta, există cu siguranță o alegere.

Prin urmare, cel care se străduiește să aleagă mereu un mediu mai bun este demn de laudă și recompensă. Dar și aici nu datorită gândurilor și faptelor sale bune, care îi vin fără alegerea lui, ci din cauza efortului său de a dobândi un mediu bun, care îi aduce aceste gânduri și fapte bune”.

Dacă alegem mereu influența unui mediu mai puternic, care ne ghidează spre spiritualitate, atunci devenim demni de progres spiritual.

Alegerea și întărirea unui mediu adecvat pentru progresul spiritual este primordială, pentru a deveni mai spiritual și nu a face ceea ce considerăm de obicei drept „fapte bune”. Acest lucru se datorează faptului că în cele din urmă nu avem controlul comportamentelor noastre. Mai degrabă, mediul nostru determină modul în care gândim și ne comportăm și, așadar, dacă ne plasăm într-un mediu care ne ghidează spiritual și ne întărim din ce în ce mai mult conexiunea cu acel mediu, atunci acesta ne împinge într-o astfel de direcție și devenim mai spirituali.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: