Cum pot evreii să obțină astfel de poziții înalte în guvern, mass-media, academie și Hollywood, având în vedere antisemitismul cu care s-au confruntat? (Quora)

Michael Laitman, ȋn Quora: Cum de sunt capabili evreii să obțină poziții atât de înalte la guvernare, mass-media, academie și Hollywood, având în vedere antisemitismul cu care s-au confruntat?

Antisemitismul îi ajută, de fapt, pe evrei să aibă succes în multe domenii ale vieții, deoarece îi presează să fie mai deştepţi, să depășească și să-i întreacă pe alții.

În plus, evreii au un succes disproporționat, deoarece pe lângă rădăcina lor corporală din această lume, ei întruchipează o rădăcină spirituală. Rădăcina spirituală a poporului evreu provine de la strămoșii lor, devenind evrei în Babilonul antic, acum aproximativ 4.000 de ani. Avraam i-a adunat pe babilonieni din toate mediile de viață, în conformitate cu o idee spirituală, pentru a se ridica deasupra direcţiilor separatoare ale oamenilor din acea vreme și a ajunge „să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți.” Atingerea acestei stări este ceea ce a făcut ca această adunare din tot felul de oameni diferiți „să fie Evreiască ” (cuvântul ebraic pentru evreu [Yehudi] provine de la cuvântul „unit”[yihudi] [Yaarot Devash, partea 2, Drush nr. 2]).

Prin urmare, datorită experimentării unei stări spirituale de unitate, acea legătură specială cu forța spirituală a naturii rămâne latentă în evrei până astăzi. Evreii înșiși nu știu că dețin o astfel de forță, dar ei o au, iar această forță suplimentară este motivul succesului lor, disproporționat, în multe domenii. Mai ales în domeniile care implică inovație și invenție, evreii sunt deosebit de ageri, lucru care rezultă tocmai din legătura lor interioară cu forța ascunsă a naturii de unificare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed