“Cum pot oamenii să se ridice deasupra naturii lor animale?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum pot oamenii să se ridice deasupra naturii lor animale?

Există trei pași cheie implicați ca oamenii să se ridice deasupra naturii animale:

  1. Să ştim că „iubiți-vă aproapele ca pe voi înşivă” este legea cuprinzătoare a naturii pe care trebuie să o atingem, iar natura ne va face să ajungem la ea într-un fel sau altul, adică fie prin propria noastră participare conștientă, în care progresăm către acea lege în mod plăcut. și cu conștientizare, percepție și simțire în continuă creștere; sau fără participarea noastră conștientă, unde suferința crescândă ne va determina să recunoaștem această lege.
  2. Trebuie să examinăm în ce măsură natura noastră este opusă legii naturii. Despre natura noastră este scris că „înclinația omului este rea din tinerețe”. Cu alte cuvinte, natura noastră animală inițial nu ia în considerare pe nimeni în afară de ea însăși, iar o astfel de calitate este rea. Este rea în special pentru că ne face să ne bucurăm în a face rău altora. Distracția de a face rău altora este o calitate specifică naturii animale a oamenilor și nu trebuie confundată cu natura animalelor, unde unele animale dăunează altor animale numai din necesitatea supraviețuirii. Cu noi totuși, dincolo de nevoile noastre de supraviețuire pentru hrană, sex, familie și adăpost, natura noastră animală ne dezvoltă și mai mult făcându-ne să ne dorim ceea ce au ceilalți – să primim, să cumpărăm și chiar să furăm de la ei – până la un punct în care ne face plăcere să facem rău, fără să existe vreun alt fel de beneficiu pentru noi înșine. Cu alte cuvinte, natura noastră animală se dezvoltă până la un punct în care s-ar putea să nu avem nevoie de nimic din ceea ce au alții, dar ne face plăcere să-i privăm de ceea ce au ei.
  3. Trecem apoi prin diferite forme de recunoaștere a răului, adică înțelegerea diferitelor mărimi ale răului în natura noastră animală. Adică, a doua etapă este simpla cunoaștere a opoziției naturii noastre animale față de natură. Putem cunoaște o astfel de calitate, dar ne bucurăm de a fi răi. Recunoașterea răului este o etapă mai dezvoltată în care înțelegem și simțim că natura noastră animală rea ne dăunează de fapt nouă înşine, chiar persoanei în care există și, în măsura în care obținem o astfel de recunoaștere, corectăm această natură animală – vom începe procesul de a ne ridica deasupra acestei stări pentru a ajunge la natura superioară a iubirii, dăruirii și conexiunii. Acesta se numește un proces de „corectare” a naturii noastre și există o metodă specifică care ghidează acest proces de corectare până la atingerea deplină a legii naturii, adică ridicarea completă deasupra naturii noastre animale, devenind om – o ființă cu o intenție similară  legii naturii – a iubirii, dăruirii și conexiunii.

Bazat pe videoclipul „Cum se pot ridica oamenii deasupra naturii lor animale [în 3 pași]” cu cabalistul Dr. Michael Laitman, Yael Lesshed-Harel și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Pablo Soriano pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed