Cum poți învăța să vorbești cu Creatorul?

239Este imposibil să vorbim cu Creator în felul în care vorbim cu oamenii, cu care avem un sentiment comun și abilitatea de a ne auzi vocile unul altuia. Cu Creatorul, trebuie să găsim un canal de comunicare: „Eu pentru El și El pentru mine”, astfel încât să putem „auzi,” înțelege și simți pe Creator.

O persoană primește capacitatea de a-l auzi pe Creator la gradul de Bina, deoarece Bina aude. Atunci voi auzi ce îmi spune Creatorul. În relație cu Creatorul, trebuie să fiu la gradul de Malchut, care se ridică la Bina. Atunci pot vorbi cu El și El mă va auzi. Adică, trebuie să fiu la gradul de dăruire: „Eu către El, iar El către mine”.

„Eu către El” este lucrarea mea, dorința de a mă ridica la gradul de dăruire. „Creatorul pentru mine” înseamnă că ar trebui să pot auzi cum mi se adresează Creatorul. La urma urmei, nu este ușor.

Creatorul este sursa vieții, lumina superioară din care emană tot ceea ce există și primește împlinire și viață. Când ne conectăm cu Creatorul, trecem la o formă diferită de existență în comparație cu cea pe care o aveam înainte și începem să trăim la gradul de dăruire.

La gradul de dăruire, nu există limite pentru apropierea unul de celălalt, devoţiune și primire; totul se întâmplă într-o altă dimensiune. Așa intrăm într-o nouă conexiune.

Cum poți învăța să vorbești cu Creatorul? Încerc să înot în același curent cu tot ce se întâmplă în viață pentru că vine de la Creator cu siguranță. Vreau să fiu conectat cu El în fiecare moment al vieții mele și să simt în interiorul acestei conexiuni cum Creatorul mă întoarce constant într-o direcție și apoi în alta. Vreau să fiu în adeziune cu El și să nu-L mai las.

A fi în adeziune cu Creatorul înseamnă să-L urmăresc în fiecare moment, astfel încât El să meargă în fața mea și să nu alerg în fața Lui și să risc să ies din grădina Lui.

Principalul lucru este conexiunea cu Creatorul și nu ceea ce primesc prin el. Chiar dacă primesc aparent cele mai neplăcute evenimente, dar vin de la Creator, atunci totul va fi bine cu mine. Principalul lucru este să păstrezi conexiunea cu El. Adică îmi ridic conexiunea cu Creatorul deasupra oricărei posibile împliniri, astfel încât această conexiune cu Creatorul însuși să devină împlinirea mea.

Dacă Creatorul este binele absolut, iar eu primesc numai lucruri bune și corecte de la El, atunci pot să mă întorc către El cu o singură cerere: pentru corectarea mea, pentru a nu gândi nimic rău despre El, mai degrabă numai bine.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 9/6/22, “Vorbimd cu Creatorul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: