Cum putem atinge perfecțiunea?

546.02Comentariu: Oamenii de știință trag un semnal de alarmă: o epidemie de perfecționism se răspândește în întreaga lume. Potrivit psihologilor, perfecționismul este credința că un ideal poate fi atins. În formă patologică, se crede că imperfecțiunea nu are dreptul să existe.

Răspunsul meu: Atunci ce rămâne?

Comentariu: Ceea ce rămâne este să scapi de tot ceea ce este redundant și să îndrepți orice ar putea fi deformat. Diferite studii au condus la concluzia că toate acestea duc la stres, depresie, anxietate și sinucidere.

Răspunsul meu: Aceasta înseamnă că cerințele înalte care nu pot fi atinse ne ucid de fapt.

Întrebare: Care este acest ideal în Cabala? La ce ar trebui să aspirăm și să nu cedăm niciodată, să nu renunțăm niciodată?

Răspuns: Atributul iubirii și al dăruirii prin care devenim asemenea Creatorului este ideal.

Poate fi realizat printr-o metodă graduală, treaptă cu treaptă. Dar nu putem să-l implementăm cu simțurile noastre existente și atributele inerente în noi în lumea noastră. Trebuie să dobândim atribute suplimentare, simțuri suplimentare iar apoi vom putea implementa această idee în noi.

Idealul este atunci când colectăm toate forțele, toate atributele naturii, împreună în modul cel mai explicit, le conectăm la un singur sistem ideal și se completează reciproc într-o asemenea măsură încât nu este nimic redundant de care trebuie să scăpăm și nici nu lipsește nimic.

Aceasta înseamnă că toate elementele naturii intră în acest sistem, se completează reciproc și fac un sistem care este o sferă rotundă absolută, absolut ideală.

Cabala ne învață de fapt cum putem conecta atribute opuse la ceea ce se numește linia de mijloc și apoi totul începe să funcționeze perfect.

Întrebare: Și ce este imperfecțiunea? Imperfecțiunea în om și în societate?

Răspuns: Există multe niveluri și subnivele diferite de imperfecțiune. Principala imperfecțiune este atunci când o persoană se consideră pe sine un întreg.

Întrebare: Imperfecțiunea are un loc în societate?

Răspuns: Imperfecțiunea are un loc în societate. Datorită sentimentului de imperfecțiune, societatea se poate îmbunătăți în mod constant. Nu putem trăi fără ea. Acesta este de fapt ceea ce îi face pe oameni diferiți de animale – faptul că își simt în permanență imperfecțiunea, care îi forțează să se dezvolte tot timpul.

Întrebare: Perfecționiștii vor să taie totul și să netezească?

Răspuns: Nu este nevoie să tăiați sau să aruncați nimic pentru că nimic din această lume nu a fost creat fără un motiv.

Totul provine din imaginea ideală a lumii, care s-a destrămat în mod intenționat iar noi trebuie să colectăm piesele și să le punem împreună din nou, ca un puzzle. Deci, nu există nici o singură piesă sau particulă redundantă.

Întrebare: Ce este un perfecționist spiritual?

Răspuns: Nu cred că un perfecționist spiritual este un perfecționist. El este pur și simplu o persoană care aspiră cu adevărat să pună toate piesele creației într-o singură imagine perfectă. Această stare se numește Adam, adică un sistem care seamănă total cu Creatorul.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 24.02.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: