Cum putem percepe corect realitatea?

508.1Comentariu: Ai spus că nu are sens să suprimi factorii externi, de exemplu, inamicii, dar este important să-i schimbi în tine.

Răspunsul meu: Avem multe axe de percepție greșită a realității. În primul rând, tot ceea ce există, există în noi. Tot ceea ce este perceput de noi este perceput în dorința noastră. Este fie egoist, fie altruist.

Ce înseamnă că percep ceva în afara mea? Așa mi se arată că sunt alcătuit din aceste elemente, din aceste dorințe. Dorințele sunt proiectate în exterior sub forma naturii minerale, vegetale, animale, a omului și apoi a Creatorului. Toate acestea există în mine și se manifestă în măsura în care pot să le răspund în mod corect și să le corectez.

Dacă, de exemplu, în afara mea apar fenomene dăunătoare și le văd, înseamnă că ele există în mine și nu le pot corecta în exterior. Desigur, pot să le distrug, să le lovesc, să le înstrăinez și așa mai departe, dar asta nu este o corecție. În principiu, este un semn al slăbiciunii mele sau al lipsei de înțelegere a ceea ce se întâmplă.

Dacă am o atitudine corectă față de univers și de ceea ce se întâmplă în el, atunci trebuie să acționez diferit. Trebuie să înțeleg că toate aceste fenomene există în mine și le văd în fața mea. Prin urmare, trebuie să le corectez în mine și apoi vor dispărea într-o formă atât de neplăcută.

Prin urmare, dacă se ridică împotriva mea tot felul de dușmani, trebuie să caut aceste calități în mine, să le corectez și apoi vor fi corectate afară. Este scris: „Cine este un erou? Cel care își învinge înclinația.” Și cine este un erou al eroilor? „Cel care își transformă dușmanul în prieten.”

KabTV „Am primit un apel. Transformă un inamic într-un prieten” 18.11.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: