„Cum putem realiza maturitatea spirituală?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, în Quora: „Cum putem atinge maturitatea spirituală?

O persoană matură din punct de vedere spiritual este aceea care încetează să urmărească plăcerea auto-orientată și, în locul ei, caută dragoste, dăruire și conexiune pozitivă cu ceilalți.

În mod similar, în viețile noastre corporale, în calitate de copii, tot ce știm este cum să ne bucurăm de noi înșine și alergăm după un lucru distractiv, unul după altul. Apoi, într-un anumit stadiu al maturității corporale, când devenim adulți, trebuie să ne asumăm un rol mai dăruitor și mai responsabil în societate, să lucrăm și să contribuim social în diferite moduri. Cu toate acestea, chiar și un adult din lumea noastră, care lucrează și contribuie la societate, funcționează în conformitate cu o dorință fundamentală de a se bucura pe sine.

Atingerea maturității spirituale înseamnă că inversăm scopul asupra dorințelor noastre de la „în beneficiul nostru” la „în folosul altora”.

Procedând astfel, trecem o barieră între lumea noastră corporală și lumea spirituală. Esența plăcerii noastre se schimbă, de asemenea : în loc să ne bucurăm trecând de la o plăcere auto-orientată la alta printre dorințele de hrană, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere, ne bucurăm în schimb să fim conectați la scopul vieții noastre și sursă – forța spirituală a iubirii, dăruirii și conexiunii care există în perfecțiunea eternă absolută. Cu alte cuvinte, maturitatea spirituală înseamnă a trăi în dragoste, dăruire și legătură pozitivă cu ceilalți, nu de dragul plăcerii pe care ni le aduce, ci de dragul conectării cu sursa vieții noastre.

Maturitatea spirituală vine astfel după stabilirea unei legături și a unui nivel de asemănare cu forța spirituală a iubirii, dăruirii și conexiunii. Procedând astfel, ne ridicăm deasupra nivelului corporal al vieții noastre, unde căutăm plăcerea egoistă.

Dacă luăm un instantaneu al evoluției umane pentru a vedea unde suntem în prezent, în raport cu o astfel de maturitate spirituală, ca umanitate, atunci putem vedea că suntem în proces de tranziție la o nouă eră în care nu mai extragem același lucru, e un fel de plăcere din plăcerile corporale, cum am fost odinioară. Nici acum nu mai vedem nicio imagine roz. În trecut, am putut apela la diferite sisteme pentru a le înlocui pe cele actuale. Astăzi nu mai este cazul, întrucât putem imagina deja falimentul direcțiilor pe care le-am încercat. Pur și simplu nu mai anticipăm primirea unor noi plăceri speciale în viață.

O astfel de stare face parte din evoluția noastră naturală: am ajuns la o limită în dezvoltarea noastră corporală și a sosit timpul să trecem la o nouă paradigmă spirituală. Într-o limbă engleză simplă, acest lucru înseamnă că găsim împliniri din ce în ce mai mici din alergarea după plăceri tot timpul, pentru a ne da seama că adevărata împlinire în era noastră viitoare este să urmărim în schimb sursa oricărei plăceri – forța spirituală a iubirii, dăruirea și conexiune. Mai mult, dacă nu reușim să ne aplicăm acestei tranziții din propria noastră voință, atunci vom experimenta din ce în ce mai multe senzații negative – nemulțumire, vid, depresie, singurătate, stres, anxietate și alte forme de suferință – pentru a ne stimula să realizează nevoia de a te maturiza spiritual. Pur și simplu vom fi opriți din a ne putea bucura de orice și vom începe apoi să punem întrebări fundamentale despre viața noastră, cum ar fi „De ce se întâmplă asta?” „Ce înseamnă toate acestea?” „Pentru ce este această viață?” „De ce există atât de multă suferință în această lume?” și „Ce pot face pentru asta?”

Cu alte cuvinte, vom începe să ne întrebăm nu despre plăcerile în sine, ci despre sursa lor. Cu cât punem mai multe astfel de întrebări, cu atât mai mult vom fi conduși să căutăm medii noi și diferite pentru cele în care ne-am angajat până acum – cele care ne vor ajuta să ne maturizăm spiritual.

Atâta timp cât ne bucurăm în această lume, nu ne întrebăm despre sursa plăcerii. Cu toate acestea, de îndată ce încetăm să ne bucurăm de viață și, de asemenea, nu vedem niciun scop viitor care să ne atragă să ne bucurăm prin a ne îndrepta către un scop demn dinaintea noastră, atunci începem să ne simțim cufundați într-o problemă existențială serioasă. Apoi începem să punem întrebări fundamentale despre scopul și sensul vieții și nu pur și simplu cum să ne bucurăm în timp ce suntem aici.

Într-un astfel de moment, începem să înțelegem că, dacă vrem să ne bucurăm de viață, atunci trebuie să ne apropiem de sursa vieții, ceea ce înseamnă să inversăm scopul prin care ne bucurăm de la „în beneficiul nostru” la „în beneficiul altora. ”

Bazat pe Lecția zilnică de Cabala din 30 decembrie 2010. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: