“Cum putem rezolva problema lipsei de apă curată din lume?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum putem rezolva problema lipsei de apă curată din lume?

Rădăcina spirituală a apei este forța dăruirii, care în Cabala este numită „forța Bina”.

Ca atare, pe de o parte, ne dezvoltăm în apă atunci când suntem embrion și făt, ne naștem în apă, suntem atrași de apă, iar corpul uman constă în mare parte din apă. Cu toate acestea, pe de altă parte, devenim mai uscați emoțional de la o generație la alta. Cu alte cuvinte, cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât mai mult crește egoul uman și, la fel, cu atât mai mult se usucă atitudinile noastre față de celălalt, sunt lipsite de emoție și de un sentiment interior de conexiune.

Există o abundență de apă în lume, iar singurul motiv pentru lipsa apei este lipsa noastră de conexiune pozitivă unul cu celălalt. Datorită naturii noastre egoiste în creștere, suntem copleşiți de nenumărate probleme, lipsa apei în mai multe părți ale lumii fiind una dintre ele.

Dacă ne-ar păsa de ceilalți la fel de mult cât ne pasă de noi înșine, atunci am găsi soluții pentru problemele noastre, lipsa de apă fiind printre ele. Oamenii ar găsi acces la o abundență de apă, oricum, oriunde și oricând o doresc.

Brevetul pentru rezolvarea problemelor noastre este foarte simplu și deschis tuturor: Dacă ne conectăm cu o atitudine pozitivă de dăruire reciprocă, atunci când dăruirea este rădăcina spirituală a apei (Hassadim [mila]), și noi am atrage apă vie, nu apă de inundație, de sus și de jos.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed