Cum putem transforma suferința în plăcere?

Întrebare: De ce, cu revelația constantă a răului din mine, simt o mare suferință? Oare pentru că nu sunt mulțumit de avansarea mea și de eșecul meu de a mă apropia de Creator?

Răspuns: Se datorează discrepanței dintre ceea ce se dorește și ceea ce în realitate invocă suferința. În acest caz, vrei să avansezi, dar te simți inferior în comparație cu starea în care ai vrea să fii.

Dar, pe de altă parte, acestea sunt suferințe pozitive. Te învață să mergi înainte corect. Prin urmare, este interzis să te scufunzi în ele și să stai și să plângi, ci trebuie să le implementezi corect.

Întrebare: Deci, revelația răului implică suferință oricum?

Răspuns: Nu. Depinde de modul în care o percepi. Dacă nu simțiți diferența dintre ceea ce doresti și ceea ce ai acum ca suferință, nu vei avansa. Dar aceasta nu este calea suferinței.

Calea suferinței este atunci când ești inconștient în ele și nu știi cum să te miști și ce să faci. Toată omenirea se află în această stare.

Numai persoanele care studiază înțelepciunea Cabala sunt conștiente de suferințele pe care le primesc și le pot folosi pentru a se îndrepta spre scopul creației. Ei urcă deasupra suferințelor și chiar o simt ca dulceață, ca îndrumare spre scopul dorit.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Kabbalei”, 18.11.18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed