Cum să aprinzi lumina Creatorului?

Cum putem aprinde lumina, adică cum îl descoperim pe Creator? Pentru a face acest lucru, avem nevoie de trei componente contradictorii: un borcan cu ulei, un fitil și un foc. Totuși, cum le putem pune împreună dacă uleiul în sine nu arde, fitilul în sine nu arde și nici uleiul și nici fitilul uscat nu pot susține focul?

Focul arde numai dacă fitilul este contradictoriu cu uleiul și, prin urmare, îl absoarbe. Nu vrem să primim lucrare spirituală și totuși suntem forțați să ne apropiem de ea și apoi absorbim calități spirituale din ea împotriva voinței noastre și devenim impregnați de importanța acordării, auto-anulării și iubirii de prieteni, ca fitilul absoarbe uleiul.

Așa se întâmplă, indiferent dacă vrem sau nu – o altă convenție, o altă lecție, citirea articolelor, întâlnirea cu prietenii – absorbim din nou și din nou uleiul în fitil, în ciuda faptului că considerăm că această lucrare nu are valoare. Nu vreau această lucrare și visez doar la recompense, la descoperiri, astfel încât să pot învăța totul, să controlez totul și să simt totul, așa cum își imaginează egoismul.

Cu toate acestea, nu am de ales și fac acțiuni care îmi permit să absorb ulei ca un fitil. Încă mă pătrund cu materialul pe care îl oferă înțelepciunea Cabalei și, în final, voi primi suficient material în interior, mă voi conecta cu prietenii mei, iar lumina noastră se va aprinde.

Apoi, voi vedea adevăratele rezultate ale întregului proces, voi dezvălui Creatorul în ființele create, care ne aduce o nouă stare, credința deasupra rațiunii, care se numește Hanukkah, o parcare la mijlocul drumului.

Toată viața noastră este alcătuită din contradicții, pentru că altfel nu am distinge diferența dintre întuneric și lumină. Am fi ca niște animale care nu simt „eul” lor, nu se simt pe ei înșiși. Pentru a înțelege cine este omul, este necesar să se ridice la un nivel mai înalt decât omul și să-l studieze de acolo.

Fitilul este tot ceea ce neglijez în lucrarea spirituală, tot ceea ce rezist. Am rezistență la ulei, dar încerc să conectez uleiul și fitilul împreună și apoi ajung la lumină. Apoi încep să înțeleg ce se întâmplă cu mine.

Dacă uleiul și fitilul ard, atunci nu mai este nimic de ars și întunericul vine. La fel se întâmplă și cu o persoană când și-a epuizat toate eforturile și toată arderea, pierde lumina și revine din nou în întuneric. Dacă vrea să păstreze lumina, trebuie să facă un efort suplimentar, care se numește fitil, și să adauge arderea sa, care se numește ulei, deoarece lumina nu are altceva pe care să se aprindă și să se ridice.

După o astfel de depășire, o persoană este răsplătită prin primirea luminii Creatorului care îi luminează sufletul și este numită lumina Hanukkah, adică lumina providenței superioare deschise absolut bune.

În măsura în care o persoană își poate sacrifica egoismul de dragul conexiunii într-un grup care dorește să avanseze spre scopul creației, face un fitil care absoarbe petrol din el însuși și din grup. Inițial, nimeni nu dorește acest lucru și consideră acest lucru de dispreț, dar, din moment ce suntem cu toții conectați, facem un fitil din noi înșine, răsucim toate firele într-un singur pachet gros.

Un fir nu poate absorbi uleiul, dar când zece fire sunt răsucite împreună, există un spațiu gol între ele care aspiră uleiul. Uleiul urcă în fitil și îl putem aprinde chiar la marginea fitilului.

Nu vrem această lucrare, dar suntem de acord să ne conectăm și să lăsăm uleiul să urce în noi, peste firele noastre răsucite. Uleiul crește, nu prin firele în sine, ci prin golurile dintre ele, prin conexiunile prietenilor între ei. Dacă prietenii încearcă să se conecteze în ciuda diferențelor lor și sunt împreună, atunci uleiul începe să urce între ei și Creatorul aprinde lumânarea, adică începe să devină revelat.

Din partea a 2-a a Lecției zilnice de Cabala 15.12.20/20, „Hanuka

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed