Cum să atragă lumina superioară

944Întrebare: Cum pot acțiunile egoiste corporale cum ar fi studiul, de exemplu, să extragă forța spirituală absolut a dăruirii din lumea superioară?

Răspuns: Într-adevăr, dacă lumea noastră nu este în niciun fel conectată la lumea superioară, cum pot face ceva prin acțiunile mele fizice, prin egoismul meu?

Ideea este că nu pot face nimic. Cu toate acestea, ni s-a dat ocazia să ne adunăm în grupul de zece și să încercăm să ne unim între noi în ciuda egoismului nostru, deasupra acestuia. Și, deși nu pot face asta deloc, în măsura în care încerc să mă conectez cu prietenii, invoc lumina superioară. Adică există o așa-numită conexiune ramură-rădăcină și o pot face.

Dacă mă comport într-un anumit fel cu prietenii din grup și studiem împreună sursele cabalistice, creăm legături între noi și imităm imaginile și acțiunile despre care scrie Cabala, atunci chiar dacă mă aflu în egoismul meu, simt totuși o inspirație internă să convoc impactul luminii superioare înconjurătoare către mine.

Această lumină înconjoară ego-ul în mod intenționat și, în măsura în care ego-ul tânjește după ea și pare să vrea să se asemene cu ea, lumina influențează ego-ul și îl schimbă.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 23.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed