„Cum să depășesc complexul de pesimism și inferioritate din mintea mea?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Cum pot depăși complexul pesimismului și inferiorității din mintea mea?”

Pesimismul și optimismul sunt caracteristici încorporate în noi, cu care suntem născuți.

Deși avem caracteristici pe care le primim de la naștere, modul în care aceste caracteristici pot fi influențate și direcționate se poate face prin numeroasele influențe sociale variate din viața noastră.

Exemplele pe care le vedem în societatea noastră – de la familiile noastre, prin prieteni, cunoscuți, școlarizarea pe care o primim, media pe care o consumăm și cultura la care participăm – toate influențează expresia caracteristicilor noastre.

Prin urmare, dacă simțim o problemă cu caracteristicile noastre interioare, trebuie să ne gândim la toate și la toți cei care ne influențează și la ce tipuri de schimbări ar trebui să facem în cercurile noastre sociale înconjurătoare și în mass-media pe care le consumăm pentru a ne impacta pozitiv. Așa cum spune zicala: „Spune-mi cine este prietenul tău și îți voi spune cine ești.”

De asemenea, pesimismul nu trebuie gândit ca o calitate proastă.

Este o calitate înnăscută, iar unele persoane sunt în mod natural mai pesimiste, în timp ce altele sunt în mod natural mai optimiste.

Este important pentru noi să înțelegem că trăim într-un sistem global de natură interdependentă, care acționează în echilibru între toate calitățile pozitive și negative, inclusiv optimismul și pesimismul.

Prin urmare, pentru a atinge echilibrul cu natura, trebuie să învățăm cum să ne conectăm pozitiv cu alte persoane care au caracteristici diferite.

Complementaritatea reciprocă o vom dezvolta, acolo unde fiecare ne susținem caracteristicile înnăscute, dar învățăm cum să le direcționăm în moduri benefice pentru toată societatea umană,  care la doar un clic ne-ar pune pe toți într-o homeostază armonioasă unul cu celălalt și cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed