Cum sa experimentam perfectiunea

Spiritualitatea este perfectiunea; nu cunoaste schimbari. Insa eu vad modificari in ea. Creatorul imi pare distant, indepartat si diferit. Daca discern totul corect, nu o sa studiez doar partea externa a evenimentelor ci, mai degraba, recunosc totul in „Dumnezeu Care face bine”, realizand ca „ Nu exista nimeni in afara Lui” si totul are loc doar in mine.

Oricum, daca totul se schimba in mine, trebuie sa percep aceste modificari ca benefice pentru mine si sa inteleg ca, in ciuda si pe baza lor, in mod special, trebuie sa pot mentine atitudinea de a nu esuafata de Creator. Apoi, se dovedeste ca toate schimbarile mele interioare cladesc in sinea mea imaginea Creatorului si fac asta invers, de la partea opusa spre mine.

Reshimot (gene spirituale,inregistrari) se vor modifica in mod constant in mine dar, mai presus de ele, prin credinta deasupra ratiunii, doresc sa ajung la decizia ca, „Creatorul este bun si face bine, pentru cel rau si pentru cel bun” si ca „nu exista nimeni in afara de El”. Deci toate schimbarile au loc in mine,pe fundalul incredintarii mele ca „nu exista nimeni in afara de El, Dumnezeul Care face bine”, zugravesc in mine imaginea Creatorului. In acest caz, atitudinea mea fata de aceasta realitate, este corecta.Daca recunosc atitudinea neschimbata a Creatorului (Dumnezeu Care face bine) in fiecare schimbare interioara a mea, corectez apoi aceste schimbari, desavarsindu-le.

Desi, diferit de ceilalti oameni, eu nu imi anulez aceste transformari ca si cand nu ar exista. Dimpotriva. Prin acceptarea si munca cu ele, din toate aceste forme contradictorii si schimbari in absenta Creatorului, incep sa-L cunosc si sa-L inteleg.
Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala  10/17/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: