Cum să interpretăm numerele din Tora?

571.04Întrebare: Avraam a fost prima persoană care a ridicat Malchut la Bina în 40 de ani. Este scris în Tora că l-a atins pe Creator la vârsta de 40 de ani. Ce înseamnă numărul 40?

Răspuns: Fiecare are o dorință egoistă inerentă de a primi. Poate fi corectată doar ridicându-o la nivelul Bina, care are valoarea numerică 40. Aceasta înseamnă că putem ajunge la nivelul Binei în 40 de ani, în 40 de grade.

De fapt, acest lucru este pur condiționat; putem conta și percepe acest nivel în moduri diferite. Cu toate acestea în Tora, numărul 40 este foarte obişnuit.

Întrebare: Numărul trei este și el menționat în Tora. De exemplu, este scris că Avraam a început să se gândească la sensul vieții la vârsta de trei ani. Ce înseamnă? În mod clar, aceasta nu este pur și simplu vârsta.

Răspuns: Desigur, nu este o vârstă fizică. Ci putem spune că este un timp spiritual, când o persoană primește și dăruiește o oportunitate de a primi și dărui și din aceste două stări opuse poate construi linia de mijloc. Trei este formarea liniei de mijloc.

KabTV “Stări Spirituale” 6/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: