Cum să-l simți pe Creator, partea 1

198Încă trebuie să cunoaștem lipsa pe care o simte sufletul intelectual. Dați-mi voie să vă spun că este nevoia de a-și atinge emanatorul, căci este gravat în natura sa să tânjească să-și cunoască emanatorul și creatorul, din moment ce își simte propria existență. Adică, a fost pregătit în mod implicit să caute ceea ce este sus. (Baal HaSulam, Fructul unui Înțelept Volumul 2, „ Din trupul meu Îl voi vedea pe Dumnezeu”)

Cu alte cuvinte, „ Mintea dorește să atingă Creatorul, pentru că această aspirație este imprimată în natura sa. ”(Michael Laitman,„ Îl voi cunoaște pe Creator din interiorul meu ”, o modificare  la „Din trupul meu îl voi vedea pe Dumnezeu” a lui Baal HaSulam)

În fiecare dintre noi există dorința de a atinge sursa vieții: De ce ne naștem, ce determină nașterea noastră, atributele, calea noastră în această lume și dincolo, și cum ne continuăm existența, în ce formă.

Această informație este imprimată în natura noastră și acesta este motivul pentru care vrem să o cunoaștem. Toate forțele noastre interne ne împing să o atingem pentru că este foarte greu să trăim fără să știm de unde venim, pentru ce trăim și la ce aspirăm.

În acest sens, ființele umane în lumea noastră sunt mult mai mizerabile decât animalele, pentru că animalele nu au astfel de gânduri și nu suferă astfel de stări. Există fără a pune întrebări. Acesta este, de asemenea, modul în care copiii mici trăiesc fără să se întrebe despre sensul vieții.

Această întrebare apare de obicei atunci când o persoană are șase până la șapte ani. Încercați să vă amintiți cum fiecare dintre voi v-ați întrebat despre sensul vieții, în special în timpul tinereții voastre: De unde am venit? Cum am ajuns aici? Cum m-am dezvoltat? Cum am ajuns în această lume? Ce se întâmplă cu mine și în ce scop?

Toate aceste întrebări chinuiesc o persoană până când ajunge la pubertate și apoi hormonii îl termină. Începe să aspire să aibă o viață sexuală activă, să se căsătorească, să încerce să învețe o profesie, să aibă o carieră etc. Probleme cu totul diferite apar în viața sa, astfel încât întrebările despre sensul vieții sunt uitate treptat.

Cu toate acestea, dorința de a descoperi cine sunt, de ce și ce se întâmplă cu mine apar, dar viața nu le permite să se dezvolte. În cele din urmă, ne încheiem viața obosiți și bătrâni fără a fi realizat nimic.

Pur și simplu trebuie să înțelegem că, dacă ni se dă dorința de a-l atinge pe Creator, aceasta acoperă practic totul și ne conduce înainte.

Nu se poate spune că această lipsă nu este definită în atingerea emanatorului său, ci că urmărește mai degrabă toate secretele și dorește să știe despre lucruri supranaturale și încarnări, despre ceea ce este în inima unui prieten, și așa mai departe. (Baal HaSulam, „Din trupul meu Îl voi vedea pe Dumnezeu”)

„Această dorință nu este limitată de atingerea Creatorului; ea se manifestă cu privire la tot ceea ce este ascuns. Aspiră să descopere misterul încarnărilor vieții, secretele păstrate în inimile oamenilor etc.” (Michael Laitman,„ Îl voi cunoaște pe Creator din interiorul meu ”, o modificare  la „Din trupul meu îl voi vedea pe Dumnezeu” a lui Baal HaSulam)

Acest lucru se întâmplă oamenilor care simt o mișcare specială spre atingerea sufletului lor, prin care pot ajunge la Creator.

Dar este clar că numai această realizare este o lipsă internă, care nu se numește „o ramură”. Dar o investigație asupra creaturilor este o extensie către ceilalți, căci dacă nu ar fi existat creații în lume — ca și cum ar fi fost singura creație — nu ar fi urmărit să le atingă în niciun fel. (Baal HaSulam, „Din trupul meu Îl voi vedea pe Dumnezeu”)

„Atingerea ființelor create este o acțiune îndreptată către oamenii din jur. Dacă ar fi creat unul singur în lume, nu ar fi aspirat la o astfel de realizare ”.

(Michael Laitman,„ Îl voi cunoaște pe Creator din interiorul meu ”, o modificare  la „Din trupul meu îl voi vedea pe Dumnezeu” a lui Baal HaSulam)

Asta înseamnă că primim dorințe de la cei ce sunt asemănători cu noi, de la oamenii care ne înconjoară iar acest lucru ne determină calea în viață.

KabTV „Fundamentele Cabalei”, 23.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: