Cum să-l simți pe Creator, partea 2

527.03Baza spirituală a omului

Dar atingerea emanatorului său este o deficiență față de sine, iar aceasta este ființa sa. (Baal HaSulam, Fructul unui Înțelept Volumul 2, „ Din trupul meu Îl voi vedea pe Dumnezeu”)

Atingerea Creatorului este inițial încrustată în suflet. O persoană tânjește nu să se înțeleagă pe sine în viață, ci pentru a atinge rădăcina vieții, Creatorul.

Există o înregistrare a informațiilor spirituale în interiorul nostru numită Reshimo, care este revelată din când în când și își cere împlinirea. Aceasta este baza spirituală a omului. Acesta este motivul pentru care simțim nevoia să știm totul: Cine sunt eu? Pentru ce trăiesc? Unde mă îndrept, etc.?

O persoană nu poate rămâne indiferentă la aceste întrebări pentru că dacă o face, atunci cine este el și pentru ce trăiește? Este foarte important să-și descopere originea și destinul, cel puțin punctul de pornire și de final al existenței sale pământești. În caz contrar, trăim pur și simplu ca niște animale ba chiar mai rău decât animalele, pentru că ele nu au toate aceste întrebări.

Întrebarea este cum să ne realizăm impulsurile interne și să găsim răspunsuri la acestea.

Aici, înțelepciunea Cabala vine în ajutorul nostru și explică totul foarte clar. Mai târziu, dacă dorim să obținem revelația, trebuie să depunem eforturi serioase.

Adică se simte pe sine ca o ființă emanată. Toate evenimentele sale țintesc spre acest lucru și aceasta este deficiența pe care o simte — că va putea să-și atingă emanatorul.

Cu cât sufletul este mai înalt, cu atât tânjește mai mult după asta.

Chiar și de la oamenii care vin la noi să studieze se poate vedea cât de puternică, stabilă și consecventă este dorința lor sau, pe de altă parte, cât de inconsecvenți sunt și pot lăsa cu ușurință totul și pleacă. Acesta este primul punct.

În al doilea rând, o persoană este testată prin faptul că i se dau tot felul de obstacole în viață și își arată lui însuși și forțelor superioare care îl dezvoltă măsura în care este gata să rămână pe drumul cel bun, să se dezvolte în continuare și nu are nicio intenție de a ceda sau de a urma vreo întrerupere corporală.

KabTV „Fundamentele Cabalei”, 23.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed