Cum să-l simți pe Creator, partea 7

742.03Creând contact între două lumi

Această lege se numește corpul minții și imaginea ei, și face parte din Creator.  (Michael Laitman, “Îl voi cunoaște pe Creator din interiorul meu”, o modificare  la “Din trupul meu îl voi vedea pe Dumnezeu” a lui Baal HaSulam)

Tot ceea ce dobândim în spiritualitate este o parte a Creatorului, puterea dăruirii și a iubirii, precum și puterea de a ieși din noi înșine. Prin urmare, noi înșine trebuie să fim în acord doar cu dăruirea, cu iubirea și interacțiunea cu ceilalți. În această măsură, vom începe să simțim puterea Creatorului – forța pozitivă care ne înconjoară.

Lumea noastră și orice fenomen în interiorul ei constă dintr-un plus și un minus, din manifestări pozitive și negative. În lumea noastră, suntem creați în cadrul unei forțe negative, egoiste. Toată lumea apucă totul pentru sine și îi pasă dacă nu cumva cealaltă persoană primește mai mult decât el; dacă da, se simte rău. Aceasta este corelația noastră clară cu toate obiectele din lumea noastră.

Lumea spirituală este construită pe proprietatea opusă, dăruire, unde orice proprietate spirituală este evaluată tocmai în măsura dăruirii din sine, emanație.

Prin urmare, aceste două lumi sunt opuse; nu comunică una cu cealaltă și nu există nici o legătură între ele.

Conexiunea se manifestă numai la o persoană care, fiind între cele două lumi, poate colecta plusul și minusul în sine, adică proprietățile sale egoiste negative și cele altruiste spirituale pozitive. Și el însuși este o „sarcină”, „rezistență” la care sunt conectați plusul și minusul. În acest caz, el conectează lumea inferioară cu lumea superioară și Creatorul cu toate celelalte ființe pământești și cu natura pământească.

Totul depinde de cum percepem proprietățile pozitive ale lumii superioare și proprietățile negative ale lumii noastre și creăm un contact între ele.

KabTV „Fundamentele Cabalei”, 23.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed