“Cum să luăm decizii bune” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Cum să luăm decizii bune

Aparent, luăm decizii în mod constant. În practică, nu este deloc sigur că până astăzi am luat o singură decizie cu adevărat semnificativă, despre sensul vieții sau despre potențialul interior care este ascuns în interiorul nostru.

Dacă ne oprim o clipă și evaluăm tot ceea ce experimetăm într-o zi sau o săptămână obișnuită, am descoperi că majoritatea acțiunilor pe care le facem nu sunt necesare în realitatea noastră. Avem angajamente, cadre de acțiune prestabilite, agende. Principalele alegeri pe care le facem sunt legate de cele mai presante lucruri de care trebuie să avem grijă – și aici este important să știm în avans ce vom face – și cum să ne prioritizăm sarcinile și să ne planificăm timpul pentru a ne îndeplini responsabilitățile.

În deciziile banale, poate fi o idee bună să ne consultăm cu experți, să ascultăm opiniile oamenilor în care avem încredere și așa mai departe. Cu toate acestea, în deciziile de fond care se referă la esența propriei noastre vieți, este important să ascultăm vocea interioară din noi. Numai asta.

Și aici ar trebui să ne străduim pentru vocea cea mai profundă, care este cu adevărat a noastră, și nu pentru opiniile altor oameni, chiar și ale părinților sau prietenilor. Trebuie să ascultăm sinele nostru interior autentic pentru a răspunde la cele mai semnificative întrebări din însăși existența noastră: cine sunt eu? Către ce sunt atras? Pentru ce vreau să trăiesc?

Dacă simțim dorința interioară de a determina ceea ce contează cel mai mult pentru noi în viață, cele mai semnificative obiective ale noastre de viață, toate deciziile zilnice vor urma direcția și îşi vor lua locul fără probleme.

În general, este important să păstrăm echilibrul între minte și emoție și nu este simplu. Pe de o parte, mintea ajută la luarea deciziilor în locuri în care lipseşte emoția. Pe de altă parte, dacă ne urmăm doar mintea, este posibil să nu putem aprecia imaginea mai largă care asigură luarea unei decizii corecte. Prin urmare, un echilibru între minte și emoție înseamnă că acestea se vor completa reciproc, în așa fel încât acțiunile emoționale să fie rezultatul unui proces informat, iar deciziile raționale să fie astfel luate încât să le putem susține și emoțional.

La cel mai avansat nivel de dezvoltare învățăm să fim mai presus de noi înșine, adică deasupra emoției și minții noastre, deasupra obiceiurilor și tiparelor noastre de gândire. Acesta este deja un nivel de dezvoltare spirituală în care ne explorăm sinele interior, ceea ce trebuie să corectăm în noi și cum să folosim aceste discernăminte pentru a lua cele mai bune decizii.

Înțelepciunea Cabalei ne explică care este natura noastră, care este natura lumii din jurul nostru și încotro avansează evoluția în mod necesar rasa umană. Și când întreaga hartă a dezvoltării începe să se desfășoare în fața noastră, descoperim ce putem influența și ce nu, unde este exact alegerea noastră liberă. Aceasta descrie procesul de luare a deciziilor la cel mai înalt nivel posibil pentru o viață satisfăcătoare și semnificativă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed