Cum să nu fii un închinător la idoli

Întrebare: Există o anumită dualitate: pe de o parte, unirea cu Creatorul, pe de altă parte, conectarea cu prietenii.

Nu reușesc să pun un semn de egal între aceste concepte. Am sentimentul că sunt fie cu prietenii mei, fie sunt alături de Creator. Este aceasta un fel de idolatrie și, în același timp, te poartă acolo?

Răspuns:  Acest lucru este adevărat. Într-adevăr, dacă egoismul tău te atrage către Creator, este închinarea la idoli. I se pare ego-ului că poate fi împlinit acolo. Vrea să te raportezi la Creator în acest fel: Vreau Creatorul, Îl iubesc pe Creator, voi fi umplut cu El, să ne unim, voi face totul pentru El, vom reuși cu El.

Observaţie:  Da, dar Creatorul este în prietenii mei, El este în spatele lor, El este în această conexiune. Dar, doar înțeleg acest lucru și îl simt foarte rar.

Comentariul meu:  Aceasta este problema ta.

Întrebare:  Putem rezolva acest lucru împreună?

Răspuns:  Nu, vei rezolva această problemă cu grupul tău de zece și cu Creatorul. Nu există nicio altă cale.

Întrebare:  Ce trebuie să adaug personal la grupul de zece, pentru ca în sfârșit să încetez să mă concentrez asupra acestei „figuri mitice”?

Răspuns: Explică-le că, Creatorul este atins numai în grupul de zece, în sine. Altfel, nu-L vei găsi, altfel, va fi închinare la idoli. Aceasta se numește „crearea unui idol”, o anumită statuie.

Numai în cadrul grupului de zece, numai în relațiile lor corecte se manifestă imaginea generală a dăruirii între prieteni, numită Creator. Prin urmare, Creatorul spune: „M-ai creat!” Într-adevăr, cu ajutorul relației reciproce corecte între noi, creăm o imagine a Creatorului. Iar înainte de asta, El nu există. De aceea, Creatorul se numește Boreh: Bo u-Reh (Vino și vezi).

Din Convenţia din Moldova “Ziua întâi” 9/6/19, „Cum pot să afectez societatea”, Lecția 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: