Cum sa rezolvi corect o problemă?

Întrebare:  Cum se ia o decizie comună asupra unei probleme materiale?

Răspuns:  Să presupunem că am decis în grup că ar trebui să construim o clădire. Pe baza viziunii noastre, din conexiunea noastră din grupul de zece, stabilim toate condițiile proiectului: cum ar trebui să fie această clădire, de ce avem nevoie de ea etc.

Apropo, la un moment dat, într-un articol despre Al Treilea Templu, Ramchal a descris cum îl vede și chiar a făcut un desen. Asta a fost acum 600 de ani. Sper că în timpul nostru, vom fi în curând capabili să începem punerea în aplicare a acestuia. Deși nu suntem la nivelul lui Ramchal, dar în măsura în care putem înțelege desenul, în măsura în care îl putem citi, îl vom implementa.

Întrebare:  Dar totuși, să zicem că am decis să construim un centru undeva. Tu crezi că ar trebui să fie într-un oraș, eu cred că în altul, cel de-al treilea crede că ar trebui să fie o dimensiune diferită în general. Ce ar trebui sa facem? Fiecare are propria opinie. Cum se iau deciziile în Cabala?

Există o metodă de votare când o decizie este luată fie cu votul majorității, fie în unanimitate?

Răspuns:  Nu în unanimitate, ci în deplină unire între ei.

Întrebare:  Ar trebui să ignor părerea mea?

Răspuns:  Nu. Dacă vorbim despre un grup cabalistic, atunci trebuie să rezolvăm mai întâi problema conexiunii dintre noi, astfel încât să ne unim într-un întreg comun, unde toate sentimentele, calitățile și gândurile noastre sunt unite într-un singur sistem și, în acest sistem, începem să rezolvăm totul.

Într-adevăr, în conexiune, devenim asemănători cu Creatorul, asemănători cu o singură forță în care toți opușii se unesc, completându-se reciproc. Atunci problema noastră va fi rezolvată corect, în satisfacție reciprocă, întrucât puterea Creatorului va fi în ea, în echivalență absolută și echilibru cu natura.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei,” 12/25/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: