Cum să sari în lumină

608.02Trebuie să înțelegem că nu vedem nimic în procesul spiritual, ca și cum am fi pierdut cunoștința. Suntem absolut deschiși de lumea spirituală și, dacă vrem să ne întoarcem la conștiință, trebuie să îndeplinim ceea ce învață înțelepciunea Cabalei: să ne detașăm de egoismul nostru și să ne integrăm în dorința altcuiva, în afara noastră.

O dorință străină este dorința Creatorului, care este absolut opusă mie și, prin urmare, nu pot sări în ea. Cum pot sări de la mine în Creator? Pentru a face acest lucru mi s-a dat un instrument: grupul.

Lumina superioară se răspândește prin patru etape de sus în jos de-a lungul Sefirot-urilor – Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin și Malchut – iar în interiorul lui Malchut construiește dorința de a primi. Și pentru a sări în lumină, trebuie să urc aceleași trepte înapoi.

Dacă adun un grup și mă anulez în fața lor ca Malchut către primele Sefirot superioare, atunci îmi exprim dorința de a deveni precum Keter. Se pare că sar din partea mea în partea Creatorului cu ajutorul grupului de zece, grupul. Acesta este întregul proces.

Din  Convenţia Internaţionala de Cabala 9/25/21, “Intrând in Impregnare – Dezvăluirea Lumii Noi”, Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: