Cum să vezi o lume nouă

929Acei drepți, autorii Zoharului și în special Rabi Șimon, gândurile și cuvintele lor erau în fapte reale, pentru că în funcție de calitatea inovațiilor din Tora pe care le-au descoperit, gradele superioare au apărut prompt și s-au  aranjat de fapt în ei. Adică, cei drepți construiesc lumi cu inovațiile lor în Tora (Zohar pentru toți, Beresheet1, Articolul „Aruncarea pietrei”, Punctul 200).

Întrebare: Aceste lumi sunt interne sau externe?

Răspuns: Totul este în interiorul omului. Nu există nimic în afara noastră. Tot ceea ce ni se pare că există în afara noastră, lumea, stelele, oamenii și Pământul sunt modul în care simțim ceea ce se întâmplă în noi. Nu este nimic în afară. Toată percepţia noastră asupra realității, aşa cum aș lua ceva, îl țin în mâini și îl văd, toate acestea apar numai în mine.

Prin urmare, în măsura în care îmi schimb și îmi îmbunătățesc calitățile, văd o lume diferită, o lume nouă. Dar totul este în interiorul omului. Omul este o mică lume și include totul.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 2/6/23, Zohar pentru toți „Introducere la Cartea Zohar”, „Tora și rugăciunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: