“Cum se poate ridica cineva deasupra lui însuși?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum se poate ridica cineva deasupra lui însuși?

Ne putem ridica deasupra eului nostru egoist într-un cadru de grup în care efectuăm diverse exerciții care ne ghidează cum să ne conectăm unul cu celălalt până când primim sentimentul că trăim într-un singur sistem al naturii.

Învățând cum să ne conectăm, începem să învățăm ce vrea natura de la noi și în ce măsură putem realiza această dorință a naturii. Cu cât învățăm mai multe modalități de conexiune pozitivă deasupra sinelui nostru egoist, cu atât ne apropiem mai mult de o stare de a trăi într-o lume fără ură și unită. Apoi începem să simțim atingerea unei lumi superioare.

Sentimentul de a ne ridica deasupra ego-urilor într-un cadru de grup este diferit de sentimentul de a lucra asupra noastră într-o manieră pur individuală, de exemplu, în practici precum meditația.

Într-un cadru de grup, eliminăm conceptele iluzorii de a ne ridica deasupra noastră și învățăm împreună cu ceilalți cum să inversăm forța egoistă negativă într-una pozitivă. În practicile individuale, suntem închiși în noi înșine și numai prin puterea imaginației și a efortului nostru interior, se pare că încercăm să nu fim sub controlul ego-ului. De asemenea, nu primim forțe de sus. Într-adevăr, astfel de practici ne permit oarecum să ne detașăm de ego, dar nu lucrăm cu ego-ul într-un mod în care construim un nou sistem. De asemenea, cei care se angajează în practici individuale, cum ar fi meditația, nu sunt conectați între ei. Este ca și cum fiecare stă în propriul colț personal. Ei ar putea părea să intre într-o lume diferită, dar detașarea de ego-ul corporal pământesc este cea care dă o astfel de senzație. Cu toate acestea, nu ne oferă nicio capacitate de a ne ridica cu adevărat deasupra eului nostru egoist – de a intra și a acționa în lumea superioară cu înțelegere și conștientizare.

Când ne propunem să ne ridicăm deasupra eului nostru egoist într-un cadru de grup, dezvăluim măsura în care trebuie să ne inversăm ego-urile. Ajungem să vedem cum natura noastră egoistă operează în opoziție cu ceilalți și, cu cât încercăm mai mult să ne conectăm pozitiv, cu atât descoperim forța negativă care lucrează împotriva conexiunii noastre. În cele din urmă, dintr-o astfel de interacțiune, ajungem la cerințe și răspunsuri autentice pentru a ne ridica deasupra eului nostru egoist și a descoperi lumi superioare ale percepției deasupra egoului.

Bazat pe videoclipul „ Cum să te ridici deasupra ta” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed