“Cum se va schimba lumea după pandemia COVID 19?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum se va schimba lumea după pandemia COVID 19?

Suntem în mijlocul unei ere de tranziții majore, în care începem să înțelegem extinderea extraordinară a interconectării și interdependenței noastre.

La fel, ne trezim de asemenea distrugându-ne lumea. Acest lucru se datorează faptului că un aspect cheie al sistemelor interconectate și interdependente este acela că, dacă toate părțile lor acționează în beneficiul sistemului, atunci sistemul funcționează armonios și părțile sale experimentează sănătatea și vitalitatea întregului sistem. Dimpotrivă, dacă părțile sale prioritizează propriul beneficiu în locul beneficiului întregului, atunci ele duc la decesul sistemului.

Întrucât în cele din urmă tendința egoistă definește atitudinea generală și comportamentul societății umane în 2021, atunci ne putem aștepta ca lumea, așa cum o cunoaștem, să se prăbușească. Pe de o parte, vom vedea fragilitatea crescândă a mecanismelor noastre financiare și industriale și, pe de altă parte, ne putem aștepta ca dezastrele naturale să ne zguduie din ce în ce mai mult, deoarece natura reacționează faţă de atitudinea noastră în primul rȃnd, în funcție de modul în care ne raportăm unii la alții.

Vom continua să mergem pe o spirală descendentă până când ne vom trezi la neputința noastră de a trăi vieți pozitive, sănătoase și echilibrate. În acel moment, vom dezvolta o nevoie majoră de a revizui modul în care trăim. Vom simți apoi o nevoie tot mai mare de explicații actualizate despre modul în care funcţionează sistemul interconectat și interdependent, în care cu toții suntem părți ale funcțiilor, care este scopul său, care este rolul nostru în cadrul sistemului, care este natura sistemului și ce este natura umană, cum putem păstra echilibrul între ele, de ce și cum suntem dispersați în acest sistem și ce putem face pentru a deveni mai apropiați în atitudinile noastre unii faţă de alții. Cu alte cuvinte, va trebui să fim supuși unei actualizări a conexiunilor reciproce, iar acea actualizare nu va putea avea loc singură. Va avea nevoie de o nouă metodă, capabilă să ne ghideze spre conexiune pozitivă, armonie și fericire, într-o realitate interconectată și interdependentă.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: