“Cum se va schimba societatea în urma crizei coronavirusului?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: Cum se va schimba societatea în urma crizei coronavirusului?
Cred că nu ne vom mai grăbi ca înainte. Vom vedea că lanțul fabricare-cumpărare-aruncare este ceva care aparține trecutului

După o perioadă de încetinire a cursei consumeriste nebune în care eram angajați, ne găsim acum închiși în casă din cauza coronavirusului și avem timp să contemplăm stilul nostru de viață, în care fiecare urmărea câștigul personal pe seama altora, precum și gravul dezechilibru pe care l-am creat între noi și natură.

Suntem izolați în casele noastre dar ne împărtășim informații cu privire la faptul că viața pre-coronavirus ne ducea într-un punct mort. Perioada aceasta de distanțare socială ne oferă spațiul necesar revizuirii modului în care trăim.

De aceea sper că, o dată cu recunoașterea faptului că paradigma egoist-competitivă din trecut nu ne-a oferit satisfacția și bucuria promise, vom învăța că adevărata bucurie va veni când ne vom găsi în echilibru cu natura. Natura ne arată prin acest coronavirus că este un sistem integral și că oamenii de pe tot globul sunt interconectați și interdependenți. Ar trebui să fim înțelepți și să învățăm să ne adaptăm atitudinea la cei din jur, pentru a semăna cu nivelul de interconectivitate și interdependență pe care natura ne lasă să-l întrezărim acum.

Am putea ieși din epoca virusului înlocuind paradigma noastră egoistă cu una nouă, altruistă. Vom inversa o eră care acumula tot mai multe fenomene negative: exploatare, abuzuri, depresie, stres, singurătate, anxietate și neglijență într-una în care vom revela grija reciprocă, responsabilitatea, sprijinul mutual, încurajarea, fericirea, pacea, unitatea și iubirea.

Dar ce vom face cu munții de deșeuri de plastic generați de economia noastră învechită? Ce se va întâmpla cu toate turnurile pe care le-am construit, cu mall-urile și centrele comerciale, când ne vom trezi că avem o conștiință evoluată, în lumea post-coronavirus?

Le vom transforma în muzee. Ne vom plimba prin fața acestor magazine uitându-ne la toate obiectele inutile și lipsite de importanță cu care ne-am umplut viața. „Cum ne-am gândit că producând, cumpărând, vânzând și apoi aruncând tot acest gunoi, am fi putut primi un gram de plăcere? Unde ne-a fost mintea?”

Muzeele din era post-coronavirus vor avea ca scop sublinierea stării noi, upgradate a conștiinței noastre. După crearea unei atmosfere de sprijin, grijă și încurajare, vom privi la cultura materialistă dispărută, expusă acolo pentru a ne reaminti că nu vrem să ne întoarcem la acest eșec pe calea către fericire. Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) a scris în articolul său, „Introducere la cartea Panim Meirot uMasbirot”: “Omul nu a fost creat ca să acumuleze bogății și nici ca să construiască palate. De aceea, el trebuie să caute ceea ce îl poate aduce la iubire.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed